-,,Aceşti infractori merită zeci de ani de închisoare”  spun victimele despre adolescenţii care au terorizat oraşul Victoria

-Prejudiciul creat de cei trei adolescenţi depăşeşte  18.000 euro

Infractorii Sergiu  Ioan, Claudiu Andrei şi Ioan Alexandru, care au terorizat oraşul Victoria, au fost eliberaţi din arest după cinci luni, iar vineri, 28 septembrie 2018,  au ajuns acasă.  Judecătorii au înlocuit măsura arestului preventiv  cu măsura arestului la domiciliu pentru următoarele 60 de zile.  Cei trei  au fost arestaţi pentru şase fapte penale săvîrşite  în perioada 2017- mai  2018. ,,Înlocuirea măsurii arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu pe o durată de 60 de zile    faţă de inculpaţii:   Cîrstea Sergiu Ioan, Moisin Claudiu Andrei, Buta Ioan Alexandru” se arată în sentinţa instanţei. Inculpaţii nu au voie să părăsească domiciliul  timp de 60 de zile fără permisiunea organului judiciar, să se prezinte în faţa instanţei de judecată, ori de cîte ori sînt chemaţi, să nu comunice între ei.  În cazul încălcării cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care le revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive.

Prejudiciu de 18.000 euro

Tinerii au fost încătuşaţi în faţa părinţilor la începutul lunii mai 2018 şi introduşi în arestul IPJ Brşov pentru 24 de ore. Procurorii de caz au cerut atunci mandate de arestare, iar judecătorul de la Judecătoria Făgăraş i-a trimis după gratii. Sergiu Ioan, Claudiu Andrei şi Ioan Alexandru  au comis o serie de infracţiuni, prejudiciul înregistrat ridicîndu-se la  18.000 euro.  Minorii au pătruns prin efracţie în mai multe apartamente nelocuite de la parterul imobilelor de pe străzile : Mihai Eminescu, G.Coşbuc, Victoriei, Pieţii, Oltului şi de pe strada Muncii de unde au furat bunuri şi bani. Aceştia deţineau  o listă cu apartamentele pe care urmau să le spargă şi cu magazinele din care intenţionau să fure  tutun, alcool, produse alimentare şi nealimentare.    ,,Nu mi-a venit să cred cînd am aflat că au fost eliberaţi din arest. Aceşti hoţi merită  ani mulţi de închisoare. Pedeapsa lor trebuie să fie dură, nu sînt de acord cu arestul la domiciliu. Hoţii au fost condamnaţi pentru multe fapte penale şi nu trebuie iertaţi, chiar dacă unii dintre ei sînt minori” a spus administratorul unei  firme de la care adolescenţii au sustras bunuri.  În luna aprilie a.c.,  au furat două autoturisme Dacia 1310  din parcări cu care s-au plimbat şi  apoi le-au abandonat. În noaptea de 28/29 aprilie 2017, de exemplu,  minorii au vrut să se plimbe cu un autoturism  şi au căutat în parcări o maşină care  poate fi deschidă. Pentru că nu au reuşit, ei  au distrus zece autourisme din mai multe zone ale oraşului. O altă ispravă au făcut-o în luna aprilie 2017,  cînd au vandalizat locuinţa unei familii de pe strada Muncii. Localnicii nu erau acasă, iar cei trei adolescenţi   au intrat pe geamul de la baie şi au distrus locuinţa: mobilierul, pereţii, perdelele, covoarele, toate au fost pătate de ulei. Niciun lucru nu a mai rămas la locul lui. Bunurile furate din această locuinţă le-au vîndut şi au cumpărat mîncare,  băutură şi ţigări şi au chefuit două zile în locuinţa de pe strada Muncii. Paguba făcută acestei familii a depăşit lejer 10.000 de lei. (C.T.)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here