L Au început să se concretizeze proiectele europene la Beclean

 

 

Unul dintre proiectele finanţate din bani europeni a fost finalizat de Primăria Beclean.  Este vorba despre achiziţia unui buldo-exavator care va fi folosit la lucrările edilitare din comună.  Joi, 11 octombrie a.c., utilajul a ajuns la Primăria Beclean.  ,,S-a reuşit achiziţia utilajului după cîteva luni de la semnarea   contractului de finanţare, respective  5 martie 2018. Valoarea totală a achiziţiei a fost  de 348.404,54 lei din care valoarea eligibilă,  188.310 lei. AFIR  a finanţat  40.000 de euro din valoarea totală a achiziţiei, restul a fost contribuţia locală.  Buldo este util în comună, pe de o parte vom face în regie proprie o serie de lucrări edilitare, deszăpeziri, decolmatări, reparaţii şi întreţinere drumuri, etc, iar pe de altă parte vom face economie la buget pentru că închiriam utilajul şi plăteam cel puţin 150 lei/oră” a explicat Claudiu Motrescu, primarul comunei Beclean.
Licitaţiile întîrzie implementarea proiectelor

Tot pe AFIR, comuna Beclean a obţinut finanţarea unui proiect legat de căminele culturale din Beclean şi Calbor. Contractul de finanţare a fost semnat la sfîrşitul lunii martie şi este în valoare de 2.609.123 lei din care suma eligibilă este 2.073.890 lei. Contractul se referă la modernizarea, renovarea şi dotarea căminelor culturale din cele două sate. Lucrările cuprinse în acest proiect se află în licitaţie, pe reţeaua SEAP şi încă nu au fost finalizate. ,,Avem lucrări în licitaţie de un an de zile şi nefinalizate încă. Este o procedură greoaie care însă nu mai depinde de primărie. Sînt multe contestaţii care blochează licitaţiile depuse  de firme care nici măcar nu îndeplineau condiţiile, nu au depus documetaţiile complete” a spus primarul comunei Beclean. La căminul cultural din Beclean se va construi o mansardă, iar în curte  vor fi amenajate  o parcare şi spaţii verzi.  În interior vor fi schimbate duşumelele, se vor moderniza scena, bucătăria şi băile. Şi acoperişul va fi reabilitat, dar va fi achiziţionat şi un sistem de sonorizare. Căminul cultural de la Calbor va fi reabilitat prin acelaşi proiect, va fi schimbat acoperişul, vor fi înlocuite duşumelele, iar beciul va fi reabilitat şi va fi folosit ca depozit. Curtea căminului va fi împrejmuită, vor fi amenajate spaţii verzi şi parcare.

Decolmatarea pîraielor la Calbor

Miercuri, 10 octombrie a.c., Primăria Beclean a decolmatat rîurile din Calbor. ,,Era necesar să decolmatăm aceste pîrîuri. Am închiriat un excavator şi am realizat lucrările” a spus primarul Claudiu Motrescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here