,,Cred că e prima oară în carieră când fac asta” a declarat în această dimineaţă sportiva

Simona Haleo  (27 de ani, 1 WTA)    nu va participa la Turneul Campioanelor de la Singapore, competiție care va începe pe 21 octombrie.  Liderul mondial s-a retras în ultimul moment de la Moscova și, deşi  plecase către Singapore, a luat decizia să nu joace din cauza afecţiunii la coloană  care îi dă în continuare mari bătăi de cap.  ,,A fost o decizie grea, bineînțeles. Întotdeauna e dificil să te retragi de la un turneu mare. Cred că e prima oară în carieră când fac asta. Așa că a fost o decizie dificil de luat, dar e mai bine pentru sănătatea mea. Darren a fost 100% de acord cu decizia de a mă retrage pentru că e îngrijorat și e de părere că e mai bine să pun întotdeauna sănătatea e primul loc. Așa a fost întotdeauna. A fost mult mai hotărât decât mine în luarea acestei decizii. Spatele meu nu e în regulă. Nu m-am antrenat în ultimele 4 săptămâni și nu sunt pregătită să joc la un nivel înalt. E aceeași problemă pe care am avut-o la Wuhan și am nevoie să ia o pauză. Am nevoie de 3-4 săptămâni pentru a face exercițiile necesare și a lua pauza de care am nevoie, apoi ar trebui să fie bine. Așa că am suficient timp să mă pregătescu pentru sezonul următor”, a spus Simona Halep, potrivit WTA Insider.     Locul jucătoarei noastre va fi luat de olandeza Kiki Bertens (10 WTA), aflată la prima participare la Turneul Campioanelor.

  Lista completă a jucătoarelor prezente la Singapore: Angelique Kerber (3 WTA), Sloane Stephens (8 WTA), Naomi Osaka (4 WTA), Petra Kvitova (7 WTA), Caroline Wozniacki (2 WTA), Elina Svitolina (6 WTA), Karolina Pliskova (5 WTA), Kiki Bertens (10 WTA). Tragerea la sorţi va avea loc vineri, iar primele meciuri se vor desfăşura luni.

Ce spune presa străină

WTA: „Din cauza accidentarii suferite in septembrie la Wuhan si diagnosticata apoi cu o hernie de disc, Simona Halep a zburat la Singapore cu speranta ca va putea juca, dar a fost nevoita sa se retraga joi. Halep pune punct astfel celui mai bun sezon din cariera, in care a catigat primul ei Grand Slam”

The Guardian: “Liderul mondial, Simona Halep, s-a retras de la turneul de saptamana viitoare din Singapoore din cauza unei afectiuni care nu s-a vindecat la timp. Romanca, diagnosticata cu hernie de disc, a sperat ca va putea juca, dar durerile au aparut si va fi inlocuita pe tabloul de catre olandeza Kiki Bertens”

 BBC Sport: „Ocupanta locului 1 in clasamentul WTA s-a retras de la Turneul Campioanelor, unde premiile totale sunt de 7 milioane de dolari. Cauza retragerii e o accidentare la spate suferita luna trecuta la Wuhan”

Reuters: “Locul 1 WTA, Simona Halep, a abandonat la Turneul Campioanelor din pricina unor afectiuni la spate, oferindu-i posibilitatea olandezei Kiki Bertens sa evolueze la Singapore pentru prima data in cariera”

L’Equipe: „Dupa ce la inceputul saptamanii s-a retras de la Moscova, Simona Halep, accidentata la spate, a fost fortata sa renunte si la Turneul Campioanelor”

The Telegraph: „Tenismena din Romania, care si-a asigurat deja prima pozitie in clasamentul WTA pentru restul anului, a decis sa puna sanatatea pe primul loc si sa nu participe la Turneul Campioanelor”

 Cel mai bun sezon al sportivei

Halep a avut în 2018 cel mai bun sezon al carierei, început cu un titlu la Shenzhen şi cu o finală pierdută dramatic la Australian Open, care a pregătit de fapt primul său titlu de Mare Şlem, câştigat la Roland Garros. Au venit apoi două săptămâni remarcabile în America de Nord, când a câştigat titlul la Montreal şi a jucat finala de la Cincinnati. De când Singapore a devenit gazda Turneului Campioanelor (WTA Finals), în 2014, românca a fost singura jucătoare care a fost prezentă în fiecare an. La Singapore, Halep a reuşit una dintre cele mai mari victorii ale carierei, 6-0, 6-2 în faza grupelor în 2014 cu Serena Williams, pierzând apoi finala tot în compania jucătoarei americane.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here