Un om de afaceri din Braşov şi-a agresat sexual fiica de 6 ani

Instanţa l-a pedepsit cu 70 zile de muncă în folosul comunităţii

Cazul Simindrean din Victoria a şocat lumea: tatăl şi-a agresat sexual fiica minoră şi în urma incestului  s-au născut doi copii

Monitorul de Făgăraş a depistat cazul şi a alertat organele de cercetare penală, care abia după 4 ani l-au trimis în faţa instanţei

Agresorul a primit 25 de ani de închisoare, dar a decedat în penitenciarul Arad

 

Cazul  pedofilului  care şi-a abuzat fiica de 6 ani a şocat opinia publică, dar pedeapsa primită de la instanţă  după 3 ani de la săvîrşirea faptei este şi mai şocantă: doar 70 de zile de muncă în folosul comunităţii. S-a întîmplat la Braşov, iar pedofilul este un cunoscut om de afaceri din municipiu. Ziarul Libertatea a descoperit cumplita faptă şi a dat-o publicităţii. În urmă cu cîţiva ani, Monitorul de Făgăraş a descoperit un caz similar, în oraşul Victoria, cînd tatăl şi-a abuzat fiica minoră. Nimeni n-a crezut-o pe copilă, nici chiar organele de cercetare penală sesizate de ziarul Monitorul de Făgăraş,  motiv pentru care abuzul a continuat. Fetiţa a adus pe lume şi  doi copii în urma incestului. Nici măcar mama fetiţei n-a crezut că soţul ei ar fi în stare de o astfel de faptă.   După vreo 4 ani în care Monitorul de Făgăraş a tot scris despre caz, agresorul a fost arestat şi trimis în instanţă, judecătorii  pedepsindu-l  cu 25 de ani de închisoare. Ajuns după gratii, după niciun an, a venit asupra lui o altă pedeapsă, de data aceasta de altă natură. Tatăl agresor a decedat în închisoare. La căpătîiul lui se afla fiica agresată şi cei doi copii ai ei şi ai tatălui care era şi bunic. Fiica îşi iertase agresorul.    În Ţara Făgăraşului au mai fost înregistrate cazuri similare, minore agresate sexual de adulţi. Ultimul caz, din 2018, s-a întîmplat la Lisa, dar agresorul încă se află în cercetare.

Şi-a agresat sexual fiica de 6 ani

Totul s-a întîmplat în prima săptămînă a lunii iulie 2015, cînd braşoveanul, tată divorţat şi fetiţa lui de 5 ani au plecat  împreună în Grecia. Bărbatul i-a spus fostei soţii că merg cu încă o familie cu copii, dar aceasta era, de fapt, cazată la jumătate de kilometru distanţă. „Cînd fata a revenit din vacanţă, bunica maternă a început să observe schimbări de comportament pe care nepoata sa le manifesta. Bunica a luat-o cu uşorul şi a iscodit-o.  Fata i-a spus că obişnuia să-i ţină în mîini organul genital al tatălui ei, care prefera să stea dezbrăcat, cînd era doar el cu fata”,  au scris reporterii de la Libertatea.   Fostul ginere avea educaţie şi o carieră de om de afaceri. Nimeni n-a crezut ceea ce a povestit fetiţa. Ca să nu fie considerată nebună, bunica a înregistrat video mărturia fetei şi gesturile prin care ea arăta ce i-a făcut tatăl şi ce a pus-o să-i facă el. Bunica a arătat  înregistrarea fiicei sale, cerându-i să facă ceva. Conform Libertatea, în imagini, copila povestea cum tatăl o ungea pe ea în zona intimă cu un gel de căpşuni, apoi o punea să-l ungă şi pe el cu acelaşi gel care mirosea frumos. Tatăl copilei a negat,  punînd totul pe seama imaginaţiei fetiţei. Dar, în decembrie 2015, după o altă săptămână petrecută la tată, bunica şi mama au văzut cum fata începe să deseneze foarte des un penis şi alte detalii anatomice ale unui bărbat. Comportamentul mimetic al fetei de 5 ani, specific copiilor, a produs însă proba care a învins neîncrederea celor din jur. Cu întârziere de jumătate de an, mama sesizează autorităţile.

Agresorul primeşte pedeapsă, dar este liber

Pe 18 ianuarie 2016, „minora B. a povestit organelor de urmărire penală, dar tatăl neagă din nou în faţa procurorilor.   „Fetiţa a mai spus că în timpul vacanţei tatăl obişnuia să o fotografieze şi să o filmeze atunci cînd era dezbrăcată, la rîndul ei făcîndu-i mai multe poze în timp ce era dezbrăcat, pozele ilustrînd organul genital al acestuia”. Pe 14 februarie 2017, la doi ani de la deschiderea cazului, judecătoarea Corina Trofin de la Judecătoria Braşov decide: vinovat de agresiune sexuală, 3 ani de închisoare cu suspendare! Plus interdicţia exercitării drepturilor părinteşti pe o perioadă de 3 ani şi 70 de zile de muncă în folosul comunităţii. Dar ambele părţi depun apel. Pe 8 iunie 2017, Curtea de Apel Braşov, judecătoarele Nicoleta Hădărean şi Cristina Moisă menţin sentinţa. Agresorul a fost găsit vinovat, dar este liber.

Monstrul  din Victoria

În urmă cu cîţiva ani, Monitorul de Făgăraş a descoperit un caz similar, în oraşul Victoria, cînd tatăl şi-a abuzat fiica minoră. Nimeni n-a crezut-o pe copilă, nici mama, nici  organele de cercetare penală, motiv pentru care abuzul a continuat. Fetiţa a născut doi copii în urma incestului.    Alexandru Simindrean a fost un caz unic la Victoria. Crimă, viol, incest, violenţă, agresiune, au fost infracţiunile pe care bărbatul de 40 de ani le săvîrşise. A stat, în prima fază 13 ani după gratii pentru că şi-a ucis mama. Apoi a atentat la pudoarea fiicei sale de doar 15 ani cu care a adus pe lume doi copii. A fost condamnat la 25 de ani de închisoare, dar nu i-a efectuat pentru că la 18 aprilie 2010, bărbatul a decedat în penitenciarul din Arad.  Ana Maria a fost victima tatălui ei cînd avea doar 15 ani. Se întîmpla în  2005. A obligat-o să întreţină relaţii sexuale cu el sub ameninţarea cu moartea. De frică adolescenta n-a spus nimănui nimic, nici măcar mamei sale. Totul a ieşit la iveală abia cînd reporterii ziarului ,,Monitorul de Făgăraş” au dat de firul poveştii şi a făcut publică suferinţa tinerei. Pînă cînd oamenii legii au învins birocraţia, Ana Maria a născut cu tatăl ei doi copii. Finalizarea cercetărilor i-a adus o condamnarea monstrului, de 25 de ani de închisoare. Ana Maria   s-a destăinuit din nou reporterilor Monitorul de Făgăraş la aflarea veştii că tatăl ei a decedat după gratii. Surprinzător, fata declară că l-a iertat. ,,Mi-a părut rău cînd l-au arestat şi a fost dus de lîngă noi. Cînd am aflat că tata a murit, am plîns şi m-am necăjit. Eu l-am iertat pentru faptele lui deşi nu l-am înţeles niciodată. Ce a fost, a trecut. De multe ori îmi aduc aminte răutatea din el, dar şi puţinele momentele de bunătate. Se transforma de la o stare la alta uneori era ca o bestie şi nu aveam cu cine discuta. Lovea în stîga şi în dreapta ca un nebun, parcă nu era el. Mă ameninţa mereu cu moartea şi îmi era frică de el, dar totuşi a fost tatăl meu. În 2004 l-am născut pe Iliuţă, iar după doi ani am mai născut un băiat care însă a decedat cînd avea 4 luni” spunea Ana Maria. Ulterior fata şi-a întemeiat o familie şi are cu soţul ei trei copii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here