•  Neregulile de la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Victoria continuă 

Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă din Victoria este monitorizat în mod special de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov. S-a ajuns în această situaţie pentru că neregulile din această instituţie de învăţămînt se ţin lanţ.  Din acest motiv,  începînd cu anul şcolar 2019 – 2020 Centrul Şcolar de Educaţue Incluzivă din Victoria este posibil să-şi piardă personalitatea juridică şi va fi arondată la Şcoala Specială din Făgăraş. Această variantă s-a discutat  în consiliul de administraţie din luna octombrie 2018, unde au fost prezenţi şi trei reprezentanţi de la Inspectorratului Şcolar Judeţean Braşov, dar şi de la Primăria Victoria.

 Multe nereguli

În anul şcolar 2018- 2019 la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă din Victoria numărul elevilor a scăzut foarte mult, sub limita minimă de funcţionare.  ,,Lunar am fost la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă din Victoria şi am găsit mai multe greşeli în acte. În primul rînd această instituţie funcţionează cu un efectiv redus.  În acest caz, directorul instituţiei trebuia să ceară aprobare de la IŞJ Braşov  pentru a funcţiona în aceste condiţii, însă directorul nu ne-a solicitat acest lucru. O altă neregulă pe care am sesizat-o la şcola specială a fost indemnizaţia de hrană a copiilor înscrişi. Am aflat că părinţii sînt cei care primesc banii de hrană şi  aşa ceva nu este posibil. Elevii trebuie să beneficieze de o masă caldă şi nu de bani pe care să-i ia părinţii lor. Desigur scuze  se găsesc, dar directorul unităţii trebuia să rezolve problema cu SEAP-ul,  să facă achiziţiile pentru hrana elevilor. Mai mult, directorul Cristina Albăceanu a organizat concursuri în cadrul şcolii pentru ocuparea unor posturi fără să respecte legislaţia. În comisiile de concurs trebuia să inclusă şi reprezentanţi  de la IŞJ Braşov, dar  aceştia nu au fost prezenţi pentru că directorul nu ne-a solicitat. Soţul doamnei directoare predă mai multe materii în urma acestor concursuri. Din cauza acestor probleme şcola specială este monitorizată permanent de IŞJ Braşov” a spus instectorul şcolar general adjunct, Michaela Judele. Şi în anul  şcolar 2017 – 2018 au existat nereguli la instituţia condusă de  Cristina Albăceanu. Inspectorul Michaela Judele spune că directoarea Albăceanu a fost sancţionată. ,,Calificativul acordat directoarei Cristina Albăceanu este diminuat  întrucît nu şi-a îndeplinit  atribuţiile la standardele de calitate” a spus inspectorul general adjunct.

Numărul elevilor a scăzut

În luna octombrie a.c., mai mulţi elevi de la Şcoala specială din Victoria au fost transferaţi la alte instituţii şcolare din judeţul Braşov. Este vorba despre 7 băieţi care erau  instituţionalizaţi la Centrul de plasament ,,Azur”, dar care  au fost transferaţi  la alte  instituţii şcolare din judeţ. Alţi 3 elevi de la Centrul Şcolar de Educaţie Inclusivă sînt arestaţi la domiciliu, iar aceştia nu mai merg la cursuri pentru că instanţa nu le-a permis.

Reprezentanţii Primăriei Victoria au participat la CA

Situaţia din această şcoală a fost prezentată şi conducerii Primăriei Victoria. ,,Am fost invitaţi de către reprezentanţii Inspectoratului Judeţean Şcolar Braşov la ultima şedinţă a consiliului  de administraţiei de la şcoala specială cînd am fost informaţi despre problemele din această instituţie.  Inspectorii şcolari au făcut propunerea pentru pierdea personalităţii juridice, caz în care  şcoala să fie  arondată unităţii de la  Făgăraş pentru că funcţionează cu un număr redus de copii” a spus viceprimarul Cristina Bratu.

,,Unii colegi vor să desfiinţeze instituţia”

,,Ce să vă spun, văd că le ştiţi pe toate, aţi fost informată cu toate detaliile. Lupt pentru păstrarea personalităţii juridice a şcolii şi sper să funcţionăm aşa cum am funcţionat în ultimii ani. O parte din colegi vor să distrugă această şcoală, dar eu nu cedez” a spus directorul instituţiei, Cristina Albăceanu. O parte din probleme unităţii provin şi din neînţelegerile dintre angajaţi şi mai ales dintre director şi contabil. Situaţia a ajuns şi la IŞJ Braşov, dar   şi la CJ Braşov, finanţatorul şcolii. (Carla TATU)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here