Vocile Ţării Făgăraşului

Răsfoind arhiva ziarului Monitorul de Făgăraş, în special cea tipărită, ai un sentiment de împlinire. 20 de ani în care Monitorul de Făgăraş a intrat în casele făgărăşenilor în fiecare zi de marţi a săptămînii şi le-a adus toate informaţiile, ştirile de tot felul, evenimentele care s-au petrecut în frumoasa noastră Ţară a Oltului.  A fost citit şi apreciat încă de la prima ediţie, iar acum după două decenii, Monitorul de Făgăraş ocupă tot primul loc pe piaţa media din Ţara Făgăraşului. S-a pliat pe principiile solide ale societăţii făgărăşene, pe corectitudine, obiectivism şi dreptate.  N-a fost părtinitor, iar atunci cînd neregulile îşi făceau loc în  societatea locală, Monitorul de Făgăraş a dezvăluit fără ocolişuri   furturile, minciuna şi jaful.  N-a ţinut cont de repercursiuni  şi a continuat să titeze şi să-i numească pe cei care eludau legea, fie ei politicieni, directori, primari, funcţionari, sau angajaţi în sectorul public sau privat. A găsit spaţiul editorial şi pentru evenimente culturale deosebite,  pentru religie, dar mai ales pentru cele mai importante domenii de activitate în care cetăţeanul era în centrul atenţiei; sănătate, învăţămînt,  justiţie.  S-a implicat în campanii caritabile ajutînd pe cei aflaţi în nevoi. Şi a reuşit. A deschis acele uşi care rămîneau mai tot timpul închise în faţa cetăţeanului de rînd, primărie, poliţie, spital, agenţii, etc. A scos în evidenţă latura umană a făgărăşenilor, care şi-au rupt din timpul şi bugetul lor pentru a-şi ajuta semenii. Monitorul de Făgăraş a devenit pentru Ţara Făgăraşului o stare de fapt  de care nu se  putea face abstracţie.  La 20 de ani distanţă de la apariţia ediţiei cu nr. ,,ZERO”, cititorii vorbesc în cuvinte frumoase despre Monitorul de Făgăraş. Spunînd că Monitorul de Făgăraş este oglinda Ţării Făgăraşului,  că este cea mai sigură sursă de informaţie, este o dovadă că ziarul trebuie să continue. Şi va continua să apară atît în formulă tipărită, aşa cum au fost obişnuiţi cititorii, dar şi on-line cu actualizarea zilnică a informaţiilor. Nu va fi uşor din cauza costurilor, dar  Monitorul de Făgăraş se va afla pe piaţă în fiecare zi de marţi, iar reporterii săi se vor afla mereu în locurile unde se întîmplă evenimente, indiferent de natura lor. Mulţumim cititorilor nostri pentru încredere şi pentru faptul că ne cumpără şi ne citesc.  În rubrica ,,Vocile Ţării Făgăraşului” lăsăm cititorii să vorbească  despre Monitorul de Făgăraş.

 

Rainu Elena, 77 ani, Făgăraş

,,La multi ani vă urez din suflet” Să fiţi sănătoşi, să aveţi putere de muncă, să fiţi echidistanţi ca şi pînă acum. Mi-am dat seama că problemele făgărăşenilor, a le oamenilor, vă ocupă foarte mult timp, iar articolele pe care le-aţi publicat în Monitorul de Făgăraş întradevăr au avut scopul de a-i ajuta pe făgărăşeni. Vă apreciez munca, ne ţineţi la curent cu tot ce se întîmplă în Ţara Făgăraşului. Să luaţi atitudine atunci cînd este nevoie şi atunci cînd sînt situaţii deosebite. Presa locală este necesară, iar ziarele trebuie să aibă impact la cititor, dar pentru aceasta informaţiile trebuie să fie corecte. Toate subiectele abordate de Monitorul de Făgăraş au fost şi sînt de bun augur şi la obiect. Consider că edilii locali trebuie să ia seamă de ceea ce scrie Monitorul de Făgăraş. Vă fac şi o observaţie: îmi pare rău că aţi scos integrama din ziar, poate veţi reintroduce rubrica. Întotdeauna este loc de mai bine şi sper să citesc în următoarele ediţii subiecte mondene, de educaţie civică. Ştiu că nu iertaţi autorităţile decizionale atunci cînd greşesc şi bine faceţi”.

 

Ioan Ţăruş, pensionar

,,Ziarul Monitorul de Făgăraş este foarte util pentru zonă. Pot să spun că Monitorul este oglinda Făgăraşului şi a zonei Făgăraşului. Indiferent de materialele titrate, că sînt de bine, de rău, că afectează pe unul sau pe altul,  noi, cititorii, sîntem la curent cu evenimentele din Ţara Făgăraşului şi Monitorul de Făgăraş este o sursă sigură. Este ziarul care pune punctul pe ,,i”. Să fiţi sănătoşi şi să aveţi putere de muncă în continuare

Cristina Faraon, 46 ani, vînzătoare, Făgăraş

,,La mulţi ani! La multe, multe ediţii! Ziarul Monitorul de Făgăraş este ziarul care stă de vorbă cu oamenii. Nu-i lipseşte nimic, găseşti în paginile lui informaţii din toate domeniile, politică, sănătate, învăţămînt, sport, etc. Este cel mai citit şi cunoscut ziar din Ţara Făgăraşului”.

Cerbu Ioana Elena, 38 ani, muncitor, Făgăraş

,,Este un ziar util pentru Ţara Făgăraşului. În plus este un ziar care are pagini de mică publicitate bine organizate. Materialele editate sînt bine documentate şi la zi cu evenimentele din Ţara Făgăraşului. Din Monitorul de Făgăraş am aflat întotdeauna ceea ce s-a întîmplat în Făgăraş şi Ţara Făgăraşului”.

Ramona Manesia, 47 ani, Luţa

,,Este un ziar util pentru Ţara Făgăraşului, cu informaţii la zi, iar anunţurile din paginile de mică publicitate sînt diverse, multe şi bine organizate în pagini. Citesc Monitorul de Făgăraş şi am încredere în informaţiile publicate”

Ionela Boeriu, 28 ani, infirmieră

,,Ziarul Monitorul de Făgăraş este un ziar complex în care sînt publicate articole de cultură, anchete, religie, economic, sănătate, etc. Nu cred că ar mai fi ceva de adăugat în conţinutul ziarului, îl apreciez aşa cum este. Nu de mult am fost la un concurs organizat la Spitalul Municipal Făgăraş şi am aflat de posturile respective de pe site-ul ziarului Monitorul de Făgăraş”.

Mircea Morar, 49 ani, Făgăraş

,,La mulţi ani!Succes în continuare şi să păstraţi aceeaşi linie corectă. De 18-19 ani citesc ziarul Monitorul de Făgăraş, de pe vremea cînd mai exista în Făgăraş o agenţie imobiliară. Il urmăresc şi pe site şi îmi place rubrica Sport. Vă sugerez să scrieţi ziarul cu fonturi de o mărime mai mare, deşi sînt convins că avînd informaţii multe încercaţi să le cuprindeţi în pagini  şi de aceea scrieţi cu fonturi mici”.

Lucica Alexe, 67 ani, pensionară

,,La mulţi ani şi mulţi, mulţi ani înainte! Ziarul Monitorul de Făgăraş este un ziar util pentru Ţara Făgăraşului de unde se informează cetăţenii despre tot ceea ce se întîmplă la noi în zonă. De regulă urmăresc ziarul, dar mai ales paginile de mică publicitate pentru că ziarul dă posibilitatea să vinzi şi să cumperi diverse lucruri. Presa locală nu ar trebui să lipsească din niciun oraş din ţară”

Bogdan Anton, 68 ani, Făgăraş

,,La mulţi ani! Din 2007 sînt abonat la ziarul Monitorul de Făgăraş şi este singurul meu abonament şi singurul ziar pe care-l citesc. Ziarul este bine structurat şi o cunosc pe doamna Lucia Baki de mulţi ani pentru că dînsa face presă în Făgăraş. După părerea mea nu-i lipseşte nimic acestui ziar, este complet. În luna ianuarie îmi prelungesc abonamentul pentru anul viitor, aşa procedez în fiecare an”.

Leica Gheorghe, 69 ani, pensionar

,,Ziarul Monitorul de Făgăraş este util pentru Ţara Făgăraşului. Vă propun ca pe viitor şă screţi şi ştiri din sportul internaţional. La mulţi ani, multă sănătate, succes în activitate şi tot ce vă doriţi. Multe ediţii de acum încolo!”

Leica Elena, 70 ani, Făgăraş

,,Să trăiţi mulţi, mulţi ani, să fiţi sănătoşi şi uniţi! Să aveţi răbdare să ne ascultaţi problemerle şi să ne ajutaţi să le rezolvăm. Sînt tristă cînd văd mortalitatea bătrînilor din Ţara Făgăraşului din cauza nivelului de trai scăzut. Am ziarul în poşetă şi primele pagini pe care le citesc sînt cele cu anunţuri de angajare. Urmăresc rubrica pentru a găsi un loc de muncă  nepoţilor mei. Îmi plac mult articolele despre oamenii de lîngă noi şi activitatea acestora de-a lungul timpului. Ar trerbui să prezentaţi şi tinerii care au rezultate în diverse domenii. Religia o apreciez în acest ziar”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here