Făgărășeanca Adriana Șandru, consilierul procurorului general al României, a cerut Consiliului Superior al Magistraturii eliberarea din funcţie, prin pensionare. Solicitarea ei se va lua în discuție în sedința Secției pentru Procurori a CSM de marți, potrivit ordinii de zi afișate pe site-ul instituției.

Adriana Şandru a fost prim-procuror al Parchetului de pe  lângă Tribunalul Sibiu,  funcţie din care  a fost detaşată  la Ministerul Justiţiei, în funcţia de consilier al ministrului Raluca Prună, la 1 ianuarie 2016.  Ulterior a devenit consilier al procurorului general Augustin Lazăr. Ministrul Justiției, Tudorel Toader, i-a adus critici procurorului Şandru  spunând că  ,,Augustin Lazăr şi-a luat consilier personal un procuror care ar fi făcut parte din comisia de interviu pentru funcţia de procuror general” Era  vorba despre Adriana Șandru. Toader a precizat că Lazăr ar fi făcut acelaşi lucru şi cu procurorii de la Inspecţia Judiciară care au făcut verificări la Parchetul General.

Adriana Şandru a fost prim-procuror  la Parchetul de pe lângă Judecătoria Făgăraş de unde a preluat funcţia de la Parchetul sibian. Adriana Şandru a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii Ioan Cuza din Iaşi, în anul 1985.

În prezent, Parchetul de pe lângă Judecătoria Făgăraş este condus de magistratul Marlena Timoftă, originară din Galaţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here