Un număr de 101 elevi de la Liceul Teoretic ,,I.C. Drăguşanu”  din Victoria au aştepat cu emoţie rezultatul analizei dosarelor depuse pentru obţinerea de burse şcolare. Comisia formată la nivelul şcolii a  stabilit recent care sînt elevii care vor beneficia de burse în anul şcolar 2018-2019, dar şi în ce categorie au fost încadraţi. Comisia de burse a fost format din profesorii Gabriela Lăpădat, Angela Farcaş, Carmen Mancaş, Ana Maria Gălbincea, învăţătoarea Nicoleta Baltă, Carmen Simea (secretar) şi  contabila  Angela Neagu şi Maria Ștefan (membru). ,,Am întîrziat în acest an cu aprobarea burselor şcolare pentru că elevii n-au adus în termenul stabilit documentele necesare pentru dosare” a spus Marioara Deszi, directoarea liceului.

30 burse sociale

Cei 101 elevi şi-au depus dosare pentru pachetul de rechizite,  la bani de liceu şi la categoriile de burse şcolare. Cele mai multe dosare au ajuns la burse sociale şi rechizite. Un număr de 39 de elevi au sperat că vor îndeplini condiţiile pentru a beneficia de burse sociale, dar dintre aceştia doar 30 vor încasa lunar cîte 60 lei, atît cîteste cuantumul bursei sociale.  Cei mai norocoşi au fost elevii care şi-au întocmit dosare pentru pachetul de rechizite şcolare. Toate cele 21 dedosare depuse au fost aprobate. Pachetul de rechizite şcolare conţine: penar, caiete, stilou,acuareler, carioca, bloc de desen, creioane, radiere, trusă geometric,etc.  Aceste pachete au ajuns déjà la elevi.

Fără  ,,bani de liceu”

Pentru programul ,,Bani de liceu ” au fost depuse 5 dosare, dar toate au fost response pentru că veniturile solicitanţilor  sînt mai mari decît  sumele minime aprobate prin lege.  Cinci elevi  vor primi burse medicale  în valoare de 60 de lei/elev/lună.  Alţi nouă elevi şi-au depus dosare pentru a obţine burse de performanţă, dar dintre acestea  doar şase au fost aprobate. Este vorba despre : Vlad Laurenţiu – clasa  XII –a R, Funariu Andra – clasa  X –a R, Lodor Codruţa – clasa  VIII-a A,  Pop Diana – clasa  V-a A, Raluca Mardan – clasa  XI –a R, Tabăcan Georgiana – clasa a XI-a R. Trei burse au fost respinse, una pentru lipsa diplomei CAEN, iar celelalte două nu se încadrau în legislaţia care specifică faptul că elevii din clasele a IX-a nu beneficiază de bursă în primul semestru.  O bursă de performanţă este de 90 lei/lună.

Şapte burse de merit

Pentru burse de merit s-au depus 15 dosare, dar au fost aprobate doar 7 pentru că bursa de merit reprezintă doar 1% din numărul elevilor.  Vor  obţine bursă de merit doi elevi de liceu şi cinci elevi de gimnaziu. Este vorba despre Orţan Alexandra din clasa a XII-a U (9,90) şi Cătălin Halbeş din clasa a XI –a R (9,80), iar de la gimnaziu: Niţă Ionuţ (10,00),  Stanciu Ecaterina (9,97), Petru Laura (9,93), Scarabeţ  Cristian (9,93) şi Flencana Ioana (9,93). Celelalte 8 dosare cu medii între (9,90 şi 9,75) au fost respinse.  O bursă merit  este de 90 lei/lună.

Şapte burse de studiu

În anul şcolar 2018 – 2019,  şapte  elevi  vor beneficia  şi de burse de studiu. Este vorba despre: Stoia Alessia din clasa a XII – 9.50, Chelariu Crina  din clasa a XI – 9.05, Ulmet Andreidin clasa a  XII – 8.07, Câmpean Sebastian din clasa a  XII – 8.90,  Ciurar Ana Maria din clasa a XI – 9.05, Gangal Nicoleta din clasa a XI – 9.00, Rîpeanu Ioana  – 9,72. Valoarea unei burse de studiu  este de  70 lei. (Carla TATU)

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here