•   Bucătărie care prepară 250 porţii în 3 ore, spălătorie mobilă şi corturi, sînt modulele taberei mobile finanţată din fonduri europene
  •   Comandantul Detaşamentului de Pompieri Făgăraş, lt-col. Dorin Moldovan a fost decorat de MAI

 

Detaşamentul de Pompieri Făgăraş din cadrul ISU Braşov a fost dotat recent cu o tabără mobilă, o autospecială de intervenţie, un container electrogenerator, tehnică de ventilaţie în spaţii închise şi o autospecială cu scară pentru intervenţii la înălţime. Toate aceste dotări au fost prezentate vineri, 7 decembrie a.c., începînd cu ora 11.00, la sediul unităţii. Au prezentat noua investiţie  Lucian Marciu, inspector şef la ISU Braşov, Ciprian Sfreja, purtătorul de cuvînt al ISU Braşov şi  Dorin Moldovan, comandantul detaşamentului de la Făgăraş.   Investiţiile au fost realizate prin accesarea de fonduri europene. La nivelul judeţului Braşov, detaşamentul de la Făgăraş este singurul care a beneficiat de aceste dotări. Tot la Făgăraş a fost înfiinţat  un poligon de antrenament în care salvatorii din toată ţara studiază dezvoltarea incendiilor în timp real şi unde se pregătesc pentru stabilirea tacticii de intervenţie în caz de incendii. ,,Aceste dotări absolut necesare pentru ISU nu vor rămîne la Făgăraş prea mult timp. O parte din ele vor fi distribuite la ISU Braşov şi la ISU Predeal. Dacă vor fi evenimente pe raza judeţului vom putea scurta timpul de intervenţie avînd mai multe puncte în care vor fi disponibile aceste dotări” a spus inspectorul şef Lucian Marciu.

Ce înseamnă tabăra mobilă

Tabăra mobilă este formată din mai multe elemente care pot fi folosite în cazul evenimentelor produse în zonele în care intervenţia este dificilă. ,,Se va folosi în caz de incendii la păduri, hale industriale, explozii,etc. Ne vom deplasa cu tabăra mobilă care  asigură adăpost şi hrană atît pentru eventualele victime cît şi pentru salvatori. Tabăra a fost împărţită pe module. Avem un cort  de 80 mp şi altele de cîte 25 mp. Tabăra mai beneficiază de o bucătărie mobilă unde se pot prepara 250 de porţii de mîncare în 3 ore. Avem şi o spălătorie mobilă bine dotată, cu maşini de spălat echipamente, bocanci. Spălătoria mobilă a fost repartizată detaşamentului de la Făgăraş încă din luna august a.c. Aici sînt spălate echipamentele de la toate unităţile ISU din judeţul Braşov” au explicat reprezentanţii ISU Braşov. A fost prezentată şi tehnica de vizualizare a interiorului spaţiilor cuprinse de foc, dar şi ventilatorul de îndepărtat fumul.  Unitatea de la Făgăraş a primit şi două autospeciale, una de intervenţii la evenimente şi alta de intervenţii la înălţime. Autospeciala cu scară poate interveni la 42 metri înălţime.

Comandantul Dorin Moldovan a fost decorat de MAI

Lt-col.  Dorin Moldovan, comandantul Detaşamentului de Pompieri Făgăraş, a fost decorat de MAI cu ocazia Centenarului Marii Uniri pentru activitatea depusă.    Comandantul Dorin Moldovan a primit emblema de onoare a MAI, însoţită de brevetul şi medalia aferente. Distincţiile i-au fost înmînate de inspectorul şef Lucian Marciu. (Carla TATU)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here