•  Primăria Victoria va delega gestiunea serviciului de salubritate către Ecosistem Victoria SRL

 

SC Ecosistem Victoria SRL va prelua,  începînd cu data de 1 ianuarie 2019, activitatea de deszăpezire şi de măturat stradal de la SC Victoria Parc Industrial SRL. Şi asta pentru că Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare   impune  firmelor specializate să deţină licenţe pentru a-şi  putea desfăşura activitatea.  La Victoria, doar SC Ecosistem SRL deţine licenţe de măturat stradal şi salubritate.   Astfel, legislativul de la Victoria a aprobat în şedinţa ordinară de la sfîrşitul lunii noiembrie  proiectul dehotărîre  care viza  mandatarea Asociaţiei Intercomunitare ,,ECO SISTEM VICTORIA”  să delege gestiunea prin atribuire directă serviciul public de salubrizare, darea în administrare şi exploatare către SC Ecosistem Victoria SRL.

 

 Cele mai mici preţuri din judeţ

,,SC Victoria Parc  Industrial SRL nu deţine   licenţă  pentru servicii de salubritate, ci doar pentru  serviciul public de apă – canal.  Astfel serviciul public  de apă-canal va fi administrat în continuare de SC Victoria Parc Industrial SRL, iar serviciile de măturat stradal şi deszăpezire vor trece la SC Ecosistem Victoria SRL, operator licenţiat pentru astfel de  servicii.  Toţi angajaţii care se ocupă de spaţiile verzi şi deszăpezire vor fi preluaţi de SC Ecosistem Victoria SRL începînd cu data de 1 ianuarie 2019.  Această decizie nu afectează activităţile celor două firme.  Am preferat să luăm această decizie pentru ca  să lucrăm doar cu firmele noastre. În caz contrar puteau  veni alţi operatori  care deţineau licenţe, dar care îşi impuneau preţurile lor.  Preţurile practicate la noi în oraş de Serviciul public  de apă – canal şi salubritate sînt decente.  Noi avem cele mai mici preţuri din judeţ” a spus primarul Gheorghe Criatian.

 

Se restrînge activitatea

,,ANRSC Bucureşti ne-a impus să rezolvăm problema licenţelor.  Conform legii, trebuie să existe un   operator de apă – canal şi  un altul de salubrizare. Prin urmare  nu mai putem presta  două activităţi. Tocmai de aceea Parc Industrial se ocupa de serviciul de apă şi canal. O  parte din angajaţii de la SC Victoria Parc Industrial SRL vor fi transferaţi la SC Ecosistem SRL.  Este vorba despre 16 persoane  care deservesc  serviciile de zone verzi, măturat stradal şi de deszăpezire. La serviciul public de apă – canal vor rămîne 14 angajaţi din care 6 la staţia de epurare, 4 muncitori calificaţi pentru reparaţii, 2 cititori – încasatori, un casier şi un contabil” a spus Marian Baciu, administratorul de la SC Victoria Parc Industrial SRL.

Mai mulţi angajaţi

,. Începînd cu luna ianuarie 2019 ne vom lărgi activitatea şi vom mări  numărul angajaţilor. Pe lîngă colectarea gunoiului menajer  vom face măturatul străzilor, colectarea gunoaielor de pe străzi şi deszăpezirea.  Aceste activităţi le vom desfăşura începînd cu luna ianuarie 2019. Sîntem pregătiţi de iarnă  şi avem utilajele necesare pentru deszăpezire” a spus administratorul de la SC Ecosistem Victoia, Irinel Albăceanu.  În prezent la SC Ecosistem Victoria SRL sînt 18 angajaţi.  (Carla TATU)

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here