Cine vrea să-l ajute pe micuțul Gabriel poate dona bani în conturile BCR deschis pe numele Voicu Gabriel Iliuță:

Cont în lei BCR – RO 85RNCB0060161461750001

Cont în euro BCR – RO 58RNCB0060161461750002

 

Povestea lui Gabriel Iliuță Voicu, micuțul bolnav grav,  a impresionat comunitatea din Victoria. Boala băiatului a fost diagnosticată în luna iunie a.c., cînd a fost internat de urgență la Spitalul Județean Brașov cu hemoragie internă. La recomandarea medicilor din Brașov,  Gabriel a ajuns la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ,,Marie Currie”  unde au fost  internat.  Cu ajutorul unui medic pediatru din Victoria,  la jumătatea lunii iunie a.c., Gabriel a fost internat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii din Cluj, unde în urma investigațiilor  medicul a recomandat  o intervenție chirurgicală într-o clinică din Belgia unde sînt medici calificați în chirurgie vasculară.

 

Campania umanitară pentru Gabriel continuă

Campania ,,Ajutați-l pe Gabriel” a început la sfîrșitul lunii noiembrie a.c., cînd mama lui Gabriel s-a hotărît să facă public diagnosticul fiului ei. ,,A fost greu pentru mine, dar m-am gîndit la viața fiului meu și așa m-am hotărît să vă povestesc prin ce suferință trece.  Nu am cuvinte să vă povestesc durerea și suferințele lui. Medicul din Cluj  ne-a dat curaj, dar trebuie să ajungem cu Gabriel în Belgia pentru    intervenția  chirurgicală de care depinde viaţa copilului.   Venitul familiei noastre este modest de 2.700 lei și nu avem bani pentru operația lui Gabriel care costă mii de euro. Dar cu ajutorul oamenilor poate reușim să adunăm banii respectivi. Vreau să vă mulțumesc pentru ajutor, oamenii au aflat de cazul nostru citind ziarul ,,Monitorul de Făgăraș”,  au fost sensibilizați și ne-au ajutat.    La ușa noastră au ajuns zeci de reprezentanți de la firme, dar și din instituții publice și ne-au donat bani. Pe Facebook   s-a strîns on-line peste 1.200 de euro. Toți banii care i-am primit acasă i-am depus în cele două conturi deschide de la BCR. În contul de euro s-au strîns 955 euro, iar în celălalt cont s-au strîns 15.600 lei”  a spus Luminița Voicu, mama lui Gabriel.

Eveniment caritabil la Casa de cultură din Victoria

Luni, 17 decembrie a.c., la ora 19.00,  la Casa de Cultură se va organiza un eveniment cultural caritabil pentru cazul lui Gabriel. Evenimentul este organizat de un grup de tinere mame împreună cu artistul Victor Hoajă.  ,,Nu este prima dată cînd mă implic în astfel de situații. Am ajutat la strîngere de fonduri și pentru o fetiță de 6 ani bolnavă de cancer. Din păcate anul acesta fetița a murit. Copiii noştri  nu au parte de tratament în țară, iar costurile din alte țări sînt mari și  părinți nu își permit. Cînd am citit materialul publicat în ziarul ,,Monitorul de Făgăraș” , m-a impresionat și m-am gîndit cum să-l ajutăm pe Gabriel,  să se strîngă banii cît mai repede ca el să poată pleca în Belgia. Așa a luat naștere acest eveniment cultural. Pe lîngă programul artistic vom organiza și un stand cu vînzare pe care l-am denumit ,,Bazarul  speranței” unde vom vinde felicitări, iconițe, dulciuri, îmbrăcăminte, jucării, iar banii vor ajunge în contul lui Gabriel” au spus organizatorii evenimentului. Pe scena Casei de Cultură din Victoria vor urca   artiști locali din comuna Ucea, comuna Viștea și din Victoria:  formația Armonia, grupul vocal Cetina de brad, Nicoleta Florea, Claudia Fuciu, Jan Balu, Olimpiu Băcălă, Marian Bîrlădeanu și Antonia Hoajă. Toate instituțiile de învățămînt din Victoria se vor implica în  acest eveniment caritabil.  Un punct de atracţie va fi vînzarea unui brad la licitaţie. Prețul unui bilet de intrare la eveniment va fi de 5 lei.  (M.F.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here