sdr

 

Obiecte confecţionate de copii au format o frumoasă expoziţie organizată la sediul Fundaţiei Culturale ,,Negru Vodă” din Făgăraş.  Expoziţia este cu vînzare, iar banii obţinuţi vor ajunge la copiii care au nevoie de ajutor.  Sînt simboluri de Crăciun care îşi pot găsi loc în casa oricărui făgărăşean cu suflet bun.  Preţurile nu sînt mari, dar munca elevilor care le-au confecţionat a fost migăloasă şi de durată. A cumpăra o lumînare frumos ornată, o pictură cu Moş Crăciun, un glob sau   un ornament pentru brad înseamnă atît aprecierea implicării elevilor, dar mai ales un ajutor pentru cei care au mare nevoie de el.  Organizatorii expoziţiei au afişat şi în faţa sediului fundaţiei o masă pe care au expus obiectele confecţionate de copii pentru a atrage privirile trecătorilor, dar mai ales pentru a-i sensibiliza să se implice în campania ,,De Crăciun să fi mai buni!”. Expoziţia cu vînzare aparţine Asociaţiei Tur Alpin Făgăraş şi Centrului de Educaţie Incluzivă Făgăraş.

 

  A cumpărat o lumîna

re pentru a ajuta un copil

O pensionară  s-a oprit lîngă copii impresionată de frumoasele obiecte expuse. ,,Mi-a plăcut această lumînare ornată cu crenguţe de brad. Cînd am aflat că aceşti copii de nici 10 ani le-au confecţionat nici n-am stat pe gînduri şi am cumpărat.  Aşa reuşesc să ajut şi eu pe un semen de-al meu. Felicitări acestor copii care învaţă de mici ce înseamnă bunătatea şi responsabilitatea” a spus o făgărăşeancă.

 

Asociaţia Tur Alpin şi acţiunile caritabile

Pentru Asociaţia Tur Alpin acţiunile caritabile sînt mereu prezente pe lista  evenimentelor anuale. În preajma acestui Crăciun membrii asociaţiei au donat obiecte de îmbrăcăminte, alimente, încălţăminte familiilor sărace din Făgăraş. ,,Aseară am ajuns la o familie ce locuieşte în fosta fermă Valea Olt. Ne-am dus pregătiţi cu alimente şi îmbrăcăminte. Am găsit acolo 5 copii minori, cel mai mic avea 9 luni. În camera în care locuiesc era destul de frig, iar  camera este sumar mobilată. Copiii erau singuri, mama lor era cu treabă prin oraş. Se îngrijeau unii pe alţii. M-a impresionat copilul de cîţiva anişori care a luat în braţe cutia cu dulciuri şi n-a vrut să-i mai dea drumul. Multă tristeţe este în acea familie. S-au bucurat de prezenţa noastră” a spus Marian Popa, preşedintele Asociaţiei Tur Alpin Făgăraş. Obiectele expuse au fost confecţionate de cei mai tineri membri ai asociaţiei şi tot ei asigură vînzarea lor. ,,De vreo 2 luni lucrăm la aceste obiecte de Crăciun. Este greu, dar e o muncă frumoasă” a spus o elevă de la Şcoala Ovid Densuşianu Făgăraş, membră în asociaţie.

Expoziţia de Crăciun, o tradiţie pentru CSI Făgăraş

Pentru CSI Făgăraş este o tradiţie expoziţia cu vînzare de Crăciun. Elevii de aici au confecţionat o serie de obiecte de décor pentru Crăciun pentru a fi puse în vînzare. Pentru CSI au curs însă şi comenzile, mulţi localnici şi firme cunoscînd tradiţia şcolii. ,,Vom folosi banii pentru a ne procura materialele pentru alte expoziţii, dar şi pentru excursii sau daruri” a spus prof. Luminiţa Cristea prezentă la expoziţia cu vînzare de Crăciun. La CSI Făgăraş învaţă 110 copii, de la clasele primare pînă la a XII-a. (Lucia BAKI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here