•   Cinci morţi şi 10 răniţi în patru accidente grave petrecute pe DN1, în ultimele două săptămîni
  •   61 răniţi şi 14 morţi în accidentle rutiere înregistrate în 2018, pe DN1, între Vlădeni şi Ucea 
  •  

Neatenţia la volan, viteza şi carosabilul aglomerat au fost cauzele accidentelor grave care s-au înregistrat pe DN1, între Braşov şi Sibiu la sfîrşitul de an şi începutul lui 2019. Şoseaua morţii a îndoliat mai multe familii de români ai căror membri au fost victime în accidente rutiere grave.  Cele mai fierbinţi porţiuni ale şoselei s-au dovedit a fi Perşani-Mândra şi Bradul unde în nici 2 săptămîni şi-au pierdut viaţa 5 persoane, iar alte 10 au suferit multiple şi grave traumatise. În ultimele zile ale lui 2018, satul Veneţia de Sus a fost în doliu după ce două femei au decedat în accidentul petrecut la între Mândra şi Şercaia în 28 decembrie. Iar noul an a început cu cîte un accident tot la două zile soldat cu morţi şi răniţi.  DN1, între Braşov şi Sibiu,  este  foarte aglomerat, iar lărgirea lui este soluţia care poate salva vieţile şi suferinţele oamenilor, fie prin construirea unei şosele rapide cu 4 benzi, fie autostradă. Din păcate în următorii ani această investiţie nu se află pe lista de priorităţi a guvernanţilor. Nu putem exclude nici neatenţia conducătorilor auto şi graba lor la volan, care duc la astfel de nenorociri. În anul 2018, pe   porţiunea din DN1   de la Vlădeni la Ucea, s-au înregistrat  61 de răniţi şi 14 morţi în accidente rutiere. România se află pe locul 9 în Europa la numărul de accidente rutiere.

 Au intrat sub TIR la Perşani

Un grav accident s-a petrecut marţi, 8 ianuarie 2019, înainte de ora 10.00,  pe DN1, între  Şercaia şi Perşani. Un autoturism marca Toyota în care se aflau două persoane a intrat în coliziune cu un TIR. Şoferul  din Republica Moldova, care se afla la volanul autoturismului Toyota, a efectuat o depãşire riscantã, în curbã, pe linia continuã, a pãtruns pe contrasens unde a fost lovit frontal de un TIR care circula regulamentar dinspre Sibiu, conform Infotrafic.  Pasagerii din autoturism, soţul de 45 de ani şi soţia de 38 ani, au rămas încarceraţi. Bărbatul a suferit multiple fracturi la membre şi traumatism cranio-cerebral, iar soţia lui a intrat în comă, iar manevrele de resuscitare care au durat 45 de minute nu i-au mai putut salva viaţa.  Şoferul TIR-ului nu a fost vătămat în urma accidentului. ,,La faţa locului s-au deplasat o autospecială pentru descarcerare, una cu apă şi spumă, două echipaje SMURD, unul de la Făgăraş şi celălalt de la Braşov şi o Ambulanţă cu medic de la Făgăraş. Victimele vor fi transporttate la Braşov. TIR-ul transporta piese auto. Accidentul s-a produs într-o curbă între Şercaia şi Perşani” a spus Dorin Moldovan, comandantul Detaşamentului SMURD Făgăraş. În această curbă au mai avut loc accidente rutiere grave soldate cu victime omeneşti. ,,Medicul Coca Gelu care se deplasa cu o ambulanţă MapN de la Cincu spre Braşov a intervenit şi a ajutat personalul SMURD care se afla deja la faţa locului” a spus Ciprian Sfreja, purtătorul de cuvînt al ISU Braşov. ,,Cele două persoane sînt din judeţul Galaţi. Am găsit asupra lor doar paşapoarte care erau de Republica Moldova” a mai spus comandantul Dorin Moldovan. Traficul s-a desfãşurat îngreunat în zonă.

  O tînără de 29 ani a rămas încarcerată

În ziua următoare, un alt accident grav a avut loc pe DN1, la ieşirea din Vlădeni spre Făgăraş. Accidentul a fost înregistrat miercuri, 9 ianuarie a.c., în jurul orei 15.00. O tînără de 29 de ani din Hunedoara a pierdut controlul autoturismului şi a intrat într-un cap de pod de  la marginea şoselei. Tînăra a rămas încarcerată între fiarele maşinii, fiind nevoie de descarcerare pentru a fi scoasă din autoturism.  S-au deplasat la faţa locului  un echipaj de descarcerare, o autospecială cu apă şi spumă, un echipaj SMURD şi SAJ Codlea. Tînăra şoferiţă a suferit fracturi la membrele inferioare şi la   mîna dreaptă, dar era conştientă. Circulaţia s-a  desfăşurat alternativ.   Un alt grav accident rutier s-a petrecut pe DN1, între Ghimbav şi Codlea, joi, 10 ianuarie, în jurul orei 23.30. În accident au fost  implicate  un autoturism şi un autobuz.  În autobuz erau 40 de persoane, iar impactul cu autoturismul s-a soldat cu decesul soferului.   Bărbatul din autoturism rămăsese încarcerat, dar nu a mai putut fi salvat. Din autobuz o singură persoană a avut nevoie de înghrijiri medicale. Ceilalţi pasageri au fost preluaţi de altă maşină.

Doi tineri au murit în accidentul de  la Fîntîniţa Haiducului

Un grav accident a avut loc pe  DN1, la km 292, la Fîntîniţa Haiducului, sîmbătă, 5 ianuarie a,c,, în jurul orei 1.00. Doi tineri   au murit.  ,, Doi tineri, in vîrstã de 28 şi 26 ani, au decedat pe loc, dupã un groaznic accident petrecut la km 292, pe DN1, zona Fântânița Haiducului. Tinerii erau din comuna  Boldesti, judeţul  Vrancea, petrecuserã sãrbãtorile acasă,  în România, şi se întorceau la serviciu, în Belgia, împreună cu mai mulți colegi, din alte maşini. Autoturismul în care cãlãtoreau a intrat in depãşire, a intrat într-un TIR de pe contrasens, şi a ricoşat apoi în autoturismul depãşit, condus de o şoferițã de 24 ani, cu autoturism de Anglia. Tânãra a fost şi ea rãnitã uşor” conform Infotrafic.   Traficul a fost blocat   pe sensul spre Sibiu, coloana de mașini s-a întins  pînă la Bradu.

Accident cu 5 victime pe DN1, la  Mândra

Un grav accident rutier a avut loc pe DN1, la ieşirea din localitatea Mândra, spre Făgăraş,   joi, 3 ianuarie 2019, în jurul orei 8.00. Două autoturisme au intrat în coliziune, iar în urma impactului   o persoană a rămas încarcerată, iar alte patru au fost rănite. S-au deplasat la faţa locului un echipaj pentru descarcerare, un echipaj cu apă şi spumă, două echipaje SMURD şi   o Ambulanţă.    Un șofer a făcut o depășire neregulamentară, a intrat pe contrasens și a izbit în plin un autoturism care circula regulamentar.  „Un șofer în vârstă de 26 ani, din Dâmbovița, care conducea un autoturism marca Opel, dinspre Brașov către Sibiu a efectuat o depășire neregulamentară și a intrat în coliziune cu un autovehicul Dacia Duster care circula din sens opus. Conducătorii auto au fost verificați cu etilotestul, rezultatul fiind negativ. S-a intocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă“, a anunțat Poliția Brașov. În urma accidentului patru persoane, trei adulți și un copil, au ajuns la spital. Cei trei adulți au suferit fracturi și traumatisme toracice, iar copilul a suferit o fractură la piciorul drept.

Doi morţi şi 3 răniţi lîngă Mândra

Un alt accident grav s-a petrecut vineri, 28 decembrie a.c.,  în jurul orei 13.20,  pe DN1, între localităţile Mândra şi Şercaia, la kilometrul 225. Trei autovehicule au fost implicate în accidentul rutier în urma căruia două persoane au decedat şi alte trei au ajuns la spital în stare gravă. În coliziune au fost implicate un autoturism  marca Opel înmatriculat în Vrancea în care erau 5 persoane, un microbuz în care se aflau 3 persoane şi un autoturism VW în care se aflau două călugăriţe. ,,Opelul roşu a fost lovit în plin de microbuz şi aruncat în afara carosabilului” au spus martorii oculari.  Şoferul autoturismului Opel de culoare roşie luase la ocazie, aşa cum au spus  salvatorii de la SMURD, patru persoane,  3 femei şi un adolescent de 17 ani. Două dintre ele au decedat pe loc, iar a treia victimă, o femeie,  şi un tînăr de 17 ani au fost transportaţi de urgenţă la UPU Făgăraş. În vederea efectuării de investigaţii cu computerul tomograf cele două victime au fost preluate de ambulanţe şi transportate de Braşov, adolescentul la Spitalul de Copii, iar fermeia la Spitalul Judeţean. A cincea  victimă, una dintre persoanele aflate în  microbuz, a fost adusă la spitalul din Făgăraş. Cele două măicuţe din autoturismul VW au scăpat cu o sperietură, dar au refuzat transportul la spital.  ,,Cele două persoane transportate la spital, mamă şi fiu,  acuzau dureri. O femeie de 54 de ani din Veneţia de Jos care avea traumatism cranio-cerebral, plăgi şi dureri la torace. Adolescentul de 17 ani, tot din Veneţia de Jos,  avea traumatism cranio-cerebral şi plăgi” au spus paramedicii SMURD.  Este vorba despre  Marioara Titilescu şi fiul ei.  Persoanele decedate erau din Veneţia de Sus.  La faţa locului s-au deplasat 3  echipaje SMURD, o autospecială cu apă şi spumă, un echipaj de descarcerare şi 3 ambulanţe SAJ.

Accidente grave în 2018

În anul 2018, DN1, porţiunea din DN1,  de la Vlădeni la Ucea, a făcut 61 de răniţi şi 14 morţi

  •   Un făgărăşean de 67 de ani a murit şi alte 4 persoane au fost rănite într-un accident petrecut pe DN1, între Codlea şi Vlădeni, luni, 12 noiembrie  2018, ora 19.30.
  •  În 31 august 2018, ora 9.00, pe DJ 104J, între Şona şi Făgăraş a avut loc un  grav accident rutier în urma căruia o persoană a decedat pe loc şi trei persoane au ajuns la spital, una la Tg. Mureş şi alte două la Făgăraş. Sergiu Dunca de 25 de ani  din Şoarş  şi-a pierdut viaţa.
  •  Un bărbat de 73 de ani a murit pe DN13, la Fişer într-un accident petrecut la 17 august 2018.
  •   Pe DN1 S, la Părău, s-a produs un grav accident rutier în data de 2 august, cînd un tînăr de 39 de ani din Cuciulata, Constantin Şerban, a decedat pe loc. Alte două persoane au fost rănite şi transportate la spital, Laslo Brenciu de 33 de ani şi Laslo Neagu de 36 de ani.
  •  Două persoane au murit şi alte 3 au ajuns la spital ca urmare a accidentului rutier petrecut pe DN1, la Perşani în ziua de 28 iunie 2018. Tot atunci, un microbuz cu 6 persoane a intrat în parapet. În gara Rupea a avut loc, după 2 zile, un alt accident rutier soldat cu 8 victime.
  •   Octavian Bărbătei de 70 de ani din Dacia a decedat într-un accident rutier petrecut Pe DN1, lîngă Beclean, în ziua de 31 mai 2018. Alte 3 persoane au fost rănite şi au ajuns la spitalul din Făgăraş. În 23 iunie 2016, tot pe podul dintre Dridif şi Beclean au murit 5 persoane într-un grav accident rutier.  În aceeaşi perioadă din 2016, un accident rutier petrecut la Perşani a trimis în mormînt 4 peroane şi alte 26 pe patul de spital. În 28 octombrie 2017, pe DN1, la Perşani au decedat pe loc Florin Boţoc de 40 de ani şi Claudia Boţoc de 18 ani, tată şi fiică, din Berivoi.
  •   În 28 mai 2018 au decedat 3  persoane pe DN1, la Perşani.
  •   În 3 iunie 2018, o persoană a decedat pe DN13, la Fişer, într-un accident rutier.
  •  Un accident grav a avut loc în 25 ianuarie 2018 pe DN1, la Vlădeni cînd un tînăr de 27 de ani a decedat, Mădălin Oaidă,  şi o altă persoană a suferit răni grave.

 

 

.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here