Ingrediente: 4 buc. piept de raţă cu piele, 4 linguri de zahăr brun, 2 linguri apă, 2 linguri de oţet alb, 1 ceapă, 4 portocale, 4 linguri unt, 1/2 ardei iute roşu, sare, piper

Mod de preparare: Se spală bine pieptul de raţă şi se crestează cu un cuţit pe partea cu piele avînd grijă ca tăietura sa nu ajungă la carne. Se condimentează cu sare şi piper şi se pun într-o tigaie cu puţin ulei, încinsă, pe partea cu piele. Se lasă 8 min. şi se întorc pe partea cealaltă încă 8 min. Se scot şi se lasă pe o farfurie. Între timp se curăţă portocalele şi se stroc de zamă fără a lăsa sîmburii în suc. Într-o tigaie se căleşte ceapa tăiată mărunt în unt. Într-un vas se amestecă zahăîrul brun cu apă şi se lasă să se caramelizeze. Se adaugă oţetul, ceapa călită şi sucul de portocale şi se mai fierb 10 min. pînă ce sosul se reduce la jumătate. Se adaugă ardeiul iute şi mai fierbe 5 min. Pieptul de raţă se feliează pe diagonală se aşează pe o farfurie, iar deasupra de pune sosul de portocale. Se serveşte cu cartofi copţi şi frunze proapsete de salată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here