DN1 poate fi numit ,,drumul morţii” din cauza numărului mare de accidente rutiere care se produc şi care sînt soldate cu morţi şi răniţi. Este şoseaua pe care tot la două zile se înregistrează cîte un eveniment rutier. În ultimele săptămîni însă accidentele de pe DN1 au avut urmări drastice, victimele decedînd sau ajungînd pe patul de spital. Făgărăşenii consideră că principalele cauze ale evenimentelor rutiere de pe DN1 sînt neatenţia la volan, nerespectarea regulilor de circulaţie, viteza excesivă, lipsa experienţei a tinerilor şoferi, dar şi lipsa unui carosabil adecvat, cu două benzi pe sens. S-a făcut vorbire despre construcţia unui drum rapid sau a unei autostrăzi între Braşov şi Sibiu de  trei decenii, dar totul a rămas la nivel de vorbe. Nici în 2019 nu există un proiect pentru o astfel de investiţie, iar lista de priorităţi a guvernanţilor pentru următorii ani nu cuprinde şi ruta Braşov- Sibiu. Pe de altă parte, numărul de accidente rutiere înregistrate pe şoselele din România este în creştere, România ocupînd locul 9 în Europa la această categorie. Monitorul de Făgăraş a stat de vorbă cu făgărăşenii, iar părerile lor despre cauzele accidentelor rutiere de pe DN1 sînt titrate în rubri

ca ,,Vocile Ţării Făgăraşului”.

 

Maria P., 39 ani, Voila

,,Conducătorii auto nu sînt atenţi în trafic şi din această cauză se înregistrează accidentele  rutiere. Mai mult nu respectă regulile de circulaţie şi condiţiile meteo. Dacă toată lumea ar respecta regulile de circulaţie şi nu ar mai depăşi pe linia continuă, atunci sigur s-ar înregistra mai puţine accidente, iar numărul victimelor s-ar reduce semnificativ”

P.S.M., 62 ani, pensionar, Făgăraş

,,Cauzele accidentelor rutiere de pe DN 1 sînt multe. În primul rînd şoferii nu sînt atenţi şi nu conştientizează pericolul la care se expun. Șoferii vorbesc la telefon, se înjură în trafic şi nu sînt atenţi în trafic”

Ioana Constantinescu, 31 ani

,,Neatenţia şi viteza sînt cauzele accidentelor rutiere. Pe DN 1 circulă maşini bune, puternice, dar unii şoferi nu le stăpînesc. Trist este că multe victime mor nevinovate, care circulă pe banda lor şi apoi ajung în sicriu sau rămîn cu un handicap toată viaţa din cauza unor persoane inconştiente”

Iulian şi Irina Tincu din Făgăraş

,,În data de 22 decembrie 2018 am plecat din Frankfurt spre Făgăraş şi am făcut 40 de ore din cauza accidentelor rutiere. Am stat în trafic efectiv, am făcut 5 kilometri în 2 ore, am crezut că nu mai ajung acasă. A fost cel mai greu drum, nu mi-am putut închipui aşa ceva. Cauzele accidentele rutiere sînt multiple: drumuri proaste, lipsa autostrăzilor, experienţa şoferilor şi  neatenţia la volan”

Gheorghe Bărbat, 42 ani, Făgăraş

,,Mulţi şoferi au obţinut carnetul de şoferi oferind mită şi din această cauză sînt  înregistrate accidentele rutiere. Această categorie de şoferi nu are ce căuta la volan pentru că nu sînt în stare să conducă. Unii tineri nu au experienţă la volan, dar conduc maşini cu mulţi cai putere. Cred că legea la noi în ţară este blîndă la capitolul circulaţie rutieră”

Dănuţ Șomu, 25 ani, Făgăraş, şofer

,,Șoferii nu respectă regulile de circulaţie, multe accidente sînt înregistrate pentru că se depăşeşte  pe linia continuă. O altă cauză este lipsa autostrăzilor şi starea drumurilor”

Sava Huţanu, 70 de ani, Făgăraş, pensionar

,,Pe DN 1 traficul este aglomerat şi din această cauză sînt accidente rutiere. Drumurile publice sîntproaste, iar neatenţia şoferilor este cauza accidentelor rutiere. Unii şoferi nu sînt responsabili la volan, iar poliţiştii pe timp de iarnă nu sînt în trafic”

 

 Ioan Ţîntar, 67 ani, pensionar, Făgăraş

,,Lipsa autostrăzilor, traficul intens, şoferi neatenţi şi depăşirea pe linia continuă sînt cauzele accidentelor rutiere. Parlamentarii şi guvernanţii ar trebui să fure mai puţin şi să facă autostrăzi pentru a se reduce  numărul accidentelor rutiere”

Marian Ioan, 42 ani, Făgăraş

,,La noi în ţară oamenii mor pe capete în accidentele rutiere  de pe DN 1. Cred că la acest capitol ocupăm un loc fruntaş în Uniunea Europeană. Cele mai multe accidente sînt înregistrate pe DN1, dar din păcate nu s-au luat măsuri pentru   reducerea accidentelor”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here