•  CA prin vocea lui Timotei Stânea  a cerut  demisia directorului clubului
  •   Vasile Popa nu-l mai vrea pe antrenorul Florin Nichifor

 

Prima şedinţă a consiliului de administraţie de la Clubul Sportiv Chimia Oraş Victoria din acest an  a fost dominată de critici şi nu  la adresa sportivilor ci a conducerii. Vasile Popa, directorul clubului,  l-a criticat pe antrenorul echipei de fotbal, Florin Nichifor, iar consilierul local Timotei Stânea  i-a cerut demisia lui Vasile Popa din funcţia de preşedinte. La clubul sportiv Vasile Popa deţine funcţia de director obţinută prin concurs, dar şi de preşedinte fiind numit de CA. Clubul a cheltuit anul trecut un buget de 111.858 lei din care peste 95% a revenit fotbalului. Cei mai lăudaţi au fost karatiştii, sportivii de la orientare şi cei de la şah care au adus clubului cupe şi medalii de la campionate naţionale şi internaţionale. Dacă ar fi să ne luăm după rezultate, bugetul clubului a fost direcţionat invers proporţional cu acestea. Fotbalul a obţinut rezultate slabe cu bani mulţi, iar celelalte secţii au făcut performanţă cu fonduri limitate.

A convocat CA

Directorul Vasile Popa   a convocat Consiliul de Administraţie, joi, 17 ianuarie a.c., pentru a prezenta raportul de activitate, dar şi pentru a obţine avizul pe  execuţia  bugetară la  31 decembrie 2018.  La Clubul Sportiv Chimia Oraş Victoria funcţionează patru secţii: fotbal, karate, orientare şi şah. Pentru anul 2018 cele mai bune rezultate le-au obţinut sportivii de la secţiile de karate, orientare şi  şah care au obţinut zeci de premii la campionate naţionale şi internaţionale. La polul opus se află însă secţia de fotbal care a  obţinut rezultate slabe

Raport cu cifre şi procente

,, Echipa de seniori la fotbal, la finalul campionatului 2017 – 2018, s-a clasat pe locul 6 din 16 echipe, a obţinut 57 de puncte din 90 posibile, rezultînd un randament de 63%. La sfîrşitul turului de campionat  2018 – 2019 echipa s-a clasat pe locul 10 din 14 echipe, a obţinut 20 de puncte din 39 posibile, rezultînd un randament de 51%. S-a rulat un număr de 27 jucători cu o medie de 14 jucători pe meci, inclusiv la meciurile jucate pe teren propriu. La jumătate dintre meciuri s-au prezentat 12 – 13 jucători, conducînd la o situaţie penibilă în ceea ce priveşte banca de rezervă. Echipa de juniori, la finele campionatului 2017 – 2018, s-a clasat pe locul 8 din 16 echipe, a obţinut 40 de puncte din 90 posibile, randament 44%. În prima parte a campionatului 2018 – 2019, s-a clasat pe locul 11 din 14, a obţinut 9 puncte din 39 posibile, randament 23%. S-a rulat un număr de 26 de jucători, rezultînd o medie de 14 jucători. La 8 din cele 12 meciuri ne-am prezentat cu un număr de 13 – 14 jucători, aceeaşi situaţie privind banca de rezervă” a prezentat directorul Vasile Popa în faţa membrilor consiliului de administraţie.

Criticile preşedintelui de club

,,Activitatea desfăşurată la secţia de fotbal a fost total necorespunzătoare, deşi s-a rulat un număr relativ mare de  jucători, calitatea multora dintre ei fiind  îndoielnică.  Nesatisfăcătoare este şi activitatea antrenorului care prin comportament neadecvat a îndepărtat mulţi jucători de o oarecare valoare. Baza de selecţie este din ce în ce mai mică, ceea ce va creea o mare problemă în viitorul apropiat. Consiliul de Administraţie trebuie să sprijine activitatea acestei secţii cu atît mai mult cu cît aceasta consumă 98% din resursele financiare ale clubului. Pentru secţia de fotbal în anul 2018 s-au făcut plăţi în valoare de 109.626 lei în condiţiile în care bugetul clubului este de  111.858 lei” a spus preşedintele şi directorul clubului, Vasile Popa.

Stânea Timotei: Mă aşteptam să-şi dea demisia

,,Personal sînt nemulţumit de activitatea conducerii. În Consiliul de Adminiatraţie mă aşteptam să-şi dea demisia dl Vasile Popa pentru că nu şi-a atins indicatorii de performanţă. Într-o şedinţă a promis că va aduce echipa de fotbal pe locul I și dacă nu, îşi va da demisia. Acest lucru încă nu s-a întîmplat, dar aştept. Antrenorul, Florin Nichifor, a primit de la director calificativul nesatisfăcător.  Mă întreb de ce nu l-a schimbat dacă este nemulţumit de activitatea lui?  Sportivii trebuie încurajaţi şi ajutaţi. Nu am nimic personal cu directorul clubului, Vasile Popa, însă acesta are capacităţi bune de director nu şi de preşedinte al clubului” a spus Timotei Stînea Valentin, membru în CA. Vasile Popa se va pensiona în luna februarie.

Secţia de karate

,,În anul 2018 pentru secţia de  karate s-a aprobat un program competițional care a cuprins un număr de 10 competiții la care au participat 100 de  sportivi, cam 10 sportivi pe competiție. Au mai participat la alte 14 competiții cu 113 sportivi, cam 8 sportivi pe competiție.  Secția de karate a participat la 3 stagii de pregătire, 4 campionate europene, două campionate naţionale și cinci cupe  naționale. Pentru toate competiţiile clubul sportiv a plătit 22.264 lei. La această sumă s-a mai adăugat 748 lei reprezentînd taxe și vize pentru anul 2018 la Federaţia Română de karate. Totalul plăţilor pentru secţia karate  a fost de 23.012 lei. În 2018, karatiștii au obținut 115 cupe și medalii faţă de 105 programate” a prezentat Vasile Popa.

Secţia de orientare

,,În anul 2018, pentru secția de orientare sportivă s-au plătit înregistrat  20 de competiții cu 140 de participanți, dar  s-au realizat 22 de competiții cu 175 de sportivi. Secția de orientare a participat la un campionat european, 3 campionate naționale și la 18 cupe și trofee naționale. Pentru toate competițiile,  clubul  a plătit 30.962 lei plus taxe și vize în valoare de 2.920 lei. Totalul plăților a fost de 33.886 lei. Sportivii de la orientare au obținut anul trecut 130 de cupe și medalii față de 122 programate” a explicat Vasile Popa.

 Secţia de şah

,,Pentru secţia de şah au fost bugetate 6 activităţi la nivel regional cu 43 de participanţi, cu 7 sportivi pe competiție. S-au realizat 5 competiții cu 41 de participanți, 8 sportivi pe competiție.  La această secţie s-a cheltuit suma de 6.152 lei” a explicat Popa. (Carla TATU)

 

1 COMENTARIU

  1. Cat este Dl.Popa Vasile la echipa de fotbal , nu o sa mearga nimic , unde a fost a falimentat institutile ( Igovul,Serele….) Vi se pare normal ca primaria sa cheltuiasca cu Dl. Popa Vasile 4500 lei lunar si cu 1 jucator 200 lei indemnizatie de efort pe luna ? ; si bani aia 200 lei cand este echipa in programul competitional ; Ar fi bine sa isi dea demisea pana nu distruge si fotbalul din oras !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here