Comisarul european  Corina Creţu va fi candidatul care va deschide lista Pro România la alegerile europarlamentare  din mai 2019.  Corina Creţu a semnat listele  în Cetatea Făgăraşului, acolo unde s-a aflat  împreună  cu Victor Ponta, preşedintele  organizaţiei politice,  şi cu Ioan Rus, fostul ministru al Transporturilor, vicepreşedinte Pro România.  Corina Creţu a ţinut să pună în evidenţă istoria contemporană a Ţării Făgăraşului, amintind de lupta partizanilor anticomunişti şi de suferinţele locuitorilor Ţării Făgăraşului  din acea perioadă. Comisarul a făcut referire în conferinţa de presă la volumul III al seriei  ,,Brazii se frâng, dar nu se îndoiesc” semnat de Ion Gavrilă Ogoranu, şeful partizanilor din Munţii Făgăraşului, şi jurnalista Lucia Baki Nicoară, oferit de autoare. ,, Vreau să o felicit pe doamna Lucia Baki, mi-a dat o carte în care este vorba despre valori, de ceea ce a dat România.  Ştiţi ce spunea dl. Augustin Buzura despre brazi, că a invidiat întotdeauna brazii că aduc singurătate şi  pustiu, dar au ştiut să le suporte. Cred că acest lucru  dumneavoastră, care sînteţi urmaşii celor care au luptat atunci,  ar trebui  să respectaţi, să luptaţi pentru independenţă, libertate, dreptate, valori şi  libertate de expresie” a susţinut Corina Creţu în conferinţă de presă desfăşurată luni, 25 februarie a.c.

,,Votul tinerilor este foarte important”

Corina Creţu a scos în evidenţă importanţa participării tinerilor la scrutinul pentru alegerile europarlamentare ce va avea în data de 26 mai 2019.  ,,Sînt un social democrat convins şi voi candida pe listele  Pro România.  Este partidul care acum încearcă să respecte standardele europene şi ale unei stîngi preocupată de problemele reale ale oamenilor. Am venit la Făgăraş în calitate de comisar european,   să mă întîlnesc cu primarii din zonă pentru strategia de dezvoltare durabilă a Microregiunii Ţara Făgăraşului. Spre surprinderea mea chiar primarii PSD n-au venit la dezbateri, deşi sînt social democrată şi am lucrat  30 de ani cu  ei. În orice caz vreau să lucrăm pentru oamenii locului. Este rolul dumneavoastră, al presei,   să duceţi un mesaj  tinerilor al căror vot de  la aceste alegri este foarte important. Sînt la Bruxelles din 2006, am o experienţă acumulată, şi pot ajuta de la Bruxelles mai bine decît din România.  Politica regională nu are culoare politică acolo” a mai spus Corina Creţu.

,,Primarilor  PSD le-a fost interzis să participe la întîlnirea cu Corina Creţu”

au fost ,, Pe primul loc pe lista Pro România la alegerile europarlamentare va fi Corina Creţu, iar pe locul 2 Victor Ponta. ,,Pentru popularitate voi fi pe locul 2, dar nu voi merge la Parlamentul European.  Corina Creţu în calitatea ei de comisar european şi-a făcut datoria faţă de România şi faţă de Europa.  Păcat că acum, cînd  avem   preşedinţia Consiliului European, nu vor fi trasate problemele importante precum bugetul Uniunii  sau strategia care vor fi amînate pentru  mandatul următor de 6 luni. S-a ratat şi această şansă care vine odată la 14 ani. La nivel European se va uita de Liviu Dragnea, dar se va reţine că România a  minţit.   Vreau să spun că există presiuni pe aleşii locali din partea conducerii PSD în toate probemele. De aceea n-au fost lăsaţi să participe astăzi la întîlnirea cu comisarul european.  I-a sunat Dunca de la Braşov şi le-a interzis să participe pentru că acum Corina Creţu este la Pro România. Deci nu-i interesează  oamenii,  ci doar interesele lor” a spus Victor Ponta.

Guvernul lui Liviu Dragnea distruge ţara,  bucată cu bucată”

Acesta a făcut referire şi la protestele faţă de legile justiţiei. ,,M-a întrebat lumea de ce nu sîntem şi noi, cei de la Pro România,  în stradă.  Le răspund că prezenţa noastră ar confisca protestul şi scopul acestuia. Noi vom interveni de la nivelul Parlamentului.  S-a ajuns ca un grup de indivizi să lucreze în locul statului, dar în interesul lor, îşi numesc miniştri, procurori, judecători, directori, tot.  Primarii din ţară au ajuns sclavii lor, cerşesc banii ţării de la ei, iar ei le dau numai dacă vor. Procurorii sunt sub ministrul Justiţiei, un lucru foarte grav. În cazul BNR, este de-a dreptul  ireal cum un om cu o cultură redusă precum Zamfir să vorbească despre bănci. Nu spun că Isărescu este de neînlocuit, dar nu aşa. Sînt cei care distrug ţara, bucată cu bucată. În cinci ani cît am condus PSD n-am avut subvenţii de la bugetul de stat cît are acum PSD într-o lună. Sîntem un partid nou şi nu avem ce oferi. Aşa a fost şi cu venirile şi plecările din partid, cum a fost Mihai Popa. N-am avut funcţii de oferit ca PSD. Am văzut că nu putem face nimic şi ne-am retras, am format Pro România care respectă valorile europene şi social democrate” a mai   spus Victor Ponta.

Ioan Rus: ,,Ei nu dau banii, noi nu face nimic”

A fost atins şi subiectul drumului Braşov-Făgăraş- Sibiu, iar Ioan Rus, fostul ministru al Transporturilor, a explicat că această arteră de circulaţie va fi şosea rapidă. ,,Există masterplanul pe transporturi cu o valoare de 50 miliarde de euro, realizat din  2014 şi ratificat de UE în 2017. Dar nu facem nimic.   Se merge pe principiul, ei nu dau banii, noi nu facem nimic. Vor autostrada Moldovei, dar vă spun că nu se va face.  Nici nu s-a demarat nimic, exproprieri, studii. După ei, autostrada trebuie să treacă pe terenul cuiva, pe la poarta altcuiva şi uite aşa se întîrzie termenele. Au doar interese personale” a spus Ioan Rus.Întrebaţi la ce  procent se vor aştepta la acest scrutin, Ioan Rus a vehiculat 10% din voturile electoratului.  (Lucia Baki)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here