• Campania Monitorul de Făgăraş: Ajutaţi-o pe   Ramona!
  •   20.000 lei ajutor de urgenţă de la CL Victoria pentru tînăra din Victoria care suferă de sindromul Marfan
  •  S-au strâns 2500 euro în conturile Ramonei

Cine vrea să o ajute pe Elena Ramona Poplahov poate dona bani în conturile BCRdeschise pe numele Poplahov Elena Ramona:

Cont în lei BCR – RO95RNCB0060073830990006

Cont în euro BCR – RO68RNCB0060073830990007

Cazul Elenei Ramona Poplahov de 27 de ani din Victoria a fost discutat în plenul şedinţei ordinare al CL Victoria de joi, 28 februarie a.c., pentru acordarea unui ajutor de urgenţă. ,,Am cerut ajutor de la autorităţile locale pentru că am nevoie de 21.000 euro pentru două intervenţii chirurgicale. În 2014 aleşii urbei m-au ajutat cu suma de 7.000 lei pentru o intervenţie chirurgicală. Majoritatea consilierilor locali îmi cunosc situaţia medicală şi financiară şi sper să mă ajute din nou” a spus Elena Ramona Poplahov. ,,Ramona suferă de mulţi ani şi trebuie să facem eforturi să o ajutăm.  Cazul ei a fost mediatizat, iar comunitatea donează bani în conturile deschise la bancă” au spus consilierii locali. Cristina Bratu, a propus suma de 20.000 lei pentru cazul Elenei Ramona Poplahov, iar aleşii locali au aprobat acest proiect de hotărîre.  Suma va fi virată direct în contul spitalului, atunci cînd Ramona va ajunge la operaţie.

 

,,Acest ajutor îmi oferă şansa la viaţă”

Pînă în prezent tînăra a reuşit să strîngă  în conturile BCR Victoria suma de  2.000  euro, însă Elena Ramona are nevoie de 21.000 euro. ,,Nu vă puteţi imagina cît de bucuroasă sînt pentru fiecare sumă donată. Acest ajutor  îmi oferă şansa la viaţă. În urmă cu cîteva zile o femeie din Victoria care s-a stabilit în America, a fost impresionată de cazul meu medical şi mi-a trimis suma de 1.500 lei. Un grup de elevi din clasa a V-a  de  la Liceului Teoretic ,,IC Drăguşanu” a donat suma de 110  lei şi multe alte persoane m-au ajutat” a mai spus Elena Ramona.

 

,,Starea de sănătate s-a agravat”

Elena Ramona Poplahov suferă de o boală rară, sindrom Marfan. Boala a fost descoperită în luna noiembrie 2012 la un control efectuat la un cabinet medical din Făgăraş.   În perioada 2012 – 2014 tînăra a fost internată în mai multe spitale din ţară şi a suferit trei intervenţii chirurgicale pentru înlocuirea aortei ascendentei, aortei abdominală, aortei descendente şi a valvei mitrale. De 7 ani, Elena Ramona se află  în evidenţele medicilor de la Institutul Clinic de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculere şi la Spitalul privat Monza din Bucureşti. ,,În luna ianuarie a.c., am fost la control la Bucureşti, iar medicii mi-au spus că  boala s-a agravat şi am nevoie  urgent de două intervenţii chirurgicale pentru implant de vase de sînge care duc la coloana vertebrală prin aorta descendentă. Apoi va urma altă intervenţie chirurgicală pentru înlocuirea crosei aorticecare. Doar în spitalul privat Monza din  Bucureşti se  fac astfel de operaţii” a spus Elena Ramona Poplahov.

 

,,Mă lupt cu sindromul Marfan”

,,Am fost şocată cînd medicii bucureşteni mi-au recomandat alte două operaţii, este cumplit să suferi de o boală rară care nu are leac, nu se vindecă. Sindromul  Marfan  afectează ţesuturile, sistemul osos, articulaţiile, piele, ochii şi inima. Semnele bolii sînt vizibile membre lungi cu încheieturi subţiri şi slăbite, degete lungi şi subţiri, corp subţire şi mult mai înalt, decît normal. În urmă cu cîteva zile am sunat la spitalul privat Monza din Bucureşti şi am vorbit cu managerul clinicii despre intervenţiile chirurgicale şi despre situaţia mea financiară. Managerul mi-a recomandat cînd am jumătate din suma să mă programez la operaţie, iar  cealaltă  sumă o pot plăti în rate.  Intervenţiile sînt costisitoare şi complicate, iar perioada postoperatorie este cumplită” a mai spus Elena Ramona Poplahov. (Carla TATU)

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here