Plutonierul Sergiu Răzvan Cantemir de la   Detaşamentul de Pompieri Făgăraş din cadrul ISU Braşov,  a trecut la cele veşnice marţi, 2 aprilie a.c., în urma unei grele suferinţe.  Plutonierul Sergiu Răzvan Cantemir avea 39 de ani, era căsătorit şi avea un copil de 2 ani.  Înmormântarea este programată pentru joi, 4 aprilie 2019, cu onoruri militare , la Cincşor, localitatea sa de domiciliu.

Dumitru Moldovan, comandantul Detaşamentului Făgăraş,  a remis redacţiei un comunicat, spre aducere aminte  a  celui ce a fost plutonierul Sergiu Răzvam Cantemir. ,,Plutonierul  Cantemir Sergiu Răzvan  a fost un subofiţer bine pregătit,  a acţionat ca un adevărat profesionist  în domeniile  de activitate  în care a fost investit. A deţinut nu numai cunoştinţe teoretice, dar în special  practice , iar din experienţa lui  de muncă şi  de viaţă a împărtăşit în permanenţă celor de lângă el, fiind apropiat de şefii lui, de colegii de serviciu şi de persoanele  din viaţa lui.  Ca militar a căutat  să respecte  ordinele şi regulamentele, având respect faţă de comandanţi şi deopotrivă de  subordonaţi. A respectat întotdeauna ţinuta militară  a armei pompieri pe care  a purtat-o  şi respectat-o ca un bun profesionist. Era o fire blajină, cu vorbă  tipic ardelenească, domoală şi lină, caldă şi prietenoasă,  care te impresiona prin accentul  specific zonei din care provenea. Impresiona prin modul de gândire, de acţiune  şi prin faptele pe care le făcea, întotdeauna temeinic,  cu seriozitate, cu seninătate şi fără prea multe prejudecăţi. Dar plutonierul Cantemir Sergiu Răzvan  nu a fost numai  un militar devotat   armei, ci a fost şi un om respectabil în societate, un familist convins, un soţ iubitor  care s-a străduit şi a reuşit ca împreună cu soţia sa, Cornelia, să dea fiului lor  o educaţie aleasă şi să-i asigure un viitor. În societate toţi cei care l-au cunoscut, au apreciat că a fost  un prieten  pe care te puteai baza în orice situaţie, gata oricând să dea o mână de ajutor sau o vorbă  bună, implicându-se în rezolvarea  nu numai a problemelor personale, ci şi ale persoanelor din anturajul lui.  

Acum la ceas de mare durere, ne despărţim  cu adâncă  tristeţe şi lacrimi  în ochi de cel care a fost plutonierul Cantemir Sergiu  Răzvan şi care va rămâne  veşnic  în inimile şi amintirea noastră. Ne aplicăm  în faţa celui care ne-a fost coleg,  prieten,  soţ,  părinte şi îi adresăm  salutul oştăşesc: Am onoarea  să vă salut domnule plutonier!

Dumnezeu să-l odihnească!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here