•  Protagonistele incidentelor, aşa cum spun angaaţii şi membrii CA, sunt directoare şi contabila
  •  Contabila Camelia Ciobanu şi-a dat demisia
  •  Directoarea Cristina Albăceanu a convocat de urgenţă Consiliul de Administraţie

Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă din Victoria a rămas fără contabil din data de 23 martie a.c.,  de când contabila a demisionat. Din cauza neînţelegerilor dintre directoare  şi contabilă s-a ajuns în această situaţie, aşa cum susţin  membrii Consiliului de Administraţie. Scandalul dintre cele două  a blocat activitatea unităţii, iar salariaţii se află în situaţia de a nu-şi încasa salariile la timp.    Camelia Ciobanu a fost  contabila şcolii încă din 1998 de când s-a înfiinţat şcola specială.  ,,Cererea de demisie a fost înregistrată în data de 23 martie a.c., cu acordul ambelor părţi,  conform articolului 55 litera b din Legea 153/2003.  Am luat această decizie pentru că nu mai puteam lucra în stres” a spus fosta contabilă Camelia Ciobanu. Directoarea instituţiei, Cristina Albăceanu,  a fost contactată telefonic de mai multe ori pentru a-şi spune punctul de vedere, dar nu a răspuns la telefon.

,,Am fost convocaţi la şedinţă’’

Luni, 1 aprilie a.c., directoarea Cristina Albăceanu a convocat de urgenţă Consiliul de Administraţie. Pe ordinea de zi, au fost dezbătute mai multe puncte legate de demisia contabilei. ,,Nu am înţeles acest conflict dintre directoarea instituţiei şi contabilă. La şcoala specială problemele se ţin lanţ, iar din cauza acestei situaţii se va pierde personalitatea juridică.  Am discutat cu ambele părţi, dar degeaba, conflictul este vechi şi aşa s-a ajuns la demisie. Sper ca lucrurile să meargă mult mai bine după demisia contabilei. O parte din vină o are şi directoarea pentru că nu a fost autoritară şi nu s-a impus. În consiliul de  administraţie de luni, 1 aprilie a.c., directoarea Cristina Albăceanu ne-a comunicat demisia contabilei şi ne-a asigurat  că şcola nu va avea de suferit pentru că în perioada următoare contabila de la şcoala specială din Făgăraş se va ocupa şi de activitatea de la Victoria. În Monitorul Oficial a fost publicat anunţul de angajare pentru postul de contabil, iar noi am stabilit membrii comisiei de concurs şi membrii comisiei de contestaţie  pentru ocuparea postului de contabil’’ au spus membrii Consiliului de Administraţie.

Salariile vor întârzia

Angajaţii de la şcoala specială sunt convinşi că salariile vor întârzia în această lună. ,,14 aprilie 2019 este zi de salarii, dar în această lună vor întârzia. Directoarea ne-a spus să stăm liniştiţi că ne vom lua salariile la timp, însă  nu ştim cât de repede se va rezolva această situaţie. În instituţie stresul este mare, contabila şi-a găsit un alt loc de muncă pentru că din toamnă şcoala va fi arondată la Făgăraş, iar postul ei se va desfiinţa. Scandalul a fost mare când s-a depistat că contabila mai avea un contract de muncă. Părinţii mereu sunt revoltaţi pentru că nu primesc banii de hrană la timp. Unii primesc mai mult, alţi mai puţini bani. Nu se respectă data în care trebuie să se vireze banii respectivi’’ au spus angajaţii şcolii. (Carla TATU)

 

2 COMENTARII

  1. Nu cred ca este de vina directoarea nici contabila, ci Isj Brasov.Ei stiau de situație de mult timp, dar au preferat Sa nu se implice.Din ce am auzit au tot venit inspectorii.dar degeaba.Oricum din toamna va deveni structura la Făgăraș.Pacat de anumiti angajati care si-au facut treaba foarte bine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here