•   Ramona Elena Poplahov a strâns din donaţii 55.800 lei
  •  În ziua de  15 mai 2019 tânăra este programată pentru prima operaţie
  •  Medicii i-au mai recomandat încă o operaţie în perioada următoare

 

Viaţa Ramonei Elena Poplahov  din Victoria  este salvată încă odată prin susţinerea oamenilor. Campania ziarului ,,Monitorul de Făgăraş” a ajuns la ininimile românilor care au fost sensibilizaţi de cazul tinerei din Victoria a cărei viaţă depinde de o operaţie chirurgicală.  S-a strâns suma necesară intervenţiei chirurgicale care se va realiza la o clinică privată din Bucureşti.   Suferinţa de cele mai multe ori uneşte oamenii, iar   Ramona Elena Poplahov de 27 de ani din Victoria şi-a impresionat semenii. Tânăra suferă de Sindromul Marfan, o boală nemiloasă şi rară.  La ultimul control medicii bucureşteni i-au recomandat două intervenţii chirurgicale, un  implant de vase de sânge care duc la coloana vertebrală prin aorta descendentă, iar cea de a doua este necesară  pentru înlocuirea crosei aortice. Ambele intervenţii costă  de 21.000 euro. În luna mai Elena va suporta prima operaţie la clinica Monza din Bucureşti, singura care şi-a asumat riscul unei astfel de intervenţii complexe. Această primă intervenţie costă 10.500 euro.

Operaţii cu riscuri mari

În perioada februarie – aprilie 2019, Ramona Elena Poplahov a  reuşit să strângă  55.800 lei din donaţii, iar suma va ajunge în contul Clinicii Monza din Bucureşti pentru o intervenţie chirurgicală care constă într-un implant de vase de sânge care duc la coloana vertebrală prin aorta descendentă. ,,La ultimul control din luna ianuarie a.c.,  medicii mi-au recomandat alte două intervenţii chirurgicale foarte urgente care costă  21.000 euro. Am rămas fără aer când mi-au spus, câteva momente m-am gândit cum o să strâng atâţia bani. Au fost seri în care nu am putut dormi din cauza gândurilor, dar cu ajutorul unor persoane am reuşit să strâng banii pentru prima operaţie. Prin astfel de momente am mai trecut în urmă cu cîţiva ani.  Nu îmi este frică de operaţie, chiar dacă riscurile sunt mari” a spus Ramona Elena Poplahov

10 zile internată la Clinica Monza

În perioada 14 – 23 mai a.c., tânăra va fi internată la Clinica Monza, iar operaţia va avea loc în ziua de 15 mai.  ,,Sunt fericită pentru că în  data de 14 mai a.c., mă internez la clinica privată Monza, iar a doua zi voi fi în sala de operaţie. Abia aştept ziua respectivă. Intervenţia va dura câteva ore, voi fi înconjurată de medici specialişti, singurii din ţară care fac astfel de intervenţii. După cele trei operaţii din ultimii ani pot să spun că ştiu ce mă aşteaptă. Nu vreau să mă plâng, nu vreau să mă gândesc la riscuri, cu cât mai repede cu atît mai bine. Medicii mi-au spus cum va decurge operaţia, plămânii vor fi ventilaţi artificial pe parcursul operaţiei, iar tăietura  va fi mare,  din spate până la abdomen. Cel mai mult mă sperie perioada de după operaţie, două zile voi fi la terapie intensivă.  Mama va fi lângă mine în zilele respective pentru că voi avea nevoie de ajutor. Suma de 55.800 lei este pentru intervenţia chirurgicală, internare şi tratament. Am mare încredere în medici, iar medicii la rândul lor au încredere în mine” a spus Ramona Elena Poplahov.

Concerte caritabile pentru Ramona

,,În câteva luni am strâns suma de 55.800 lei din care 20.000 lei i-am primit de la Primăria Victoria prin ajutor de urgenţă, peste 2.000 de euro s-au obţinut  în urma a două concerte  caritabile organizate  la Bucureşti, iar restul de bani i-am primit din donaţiile persoanelor fizice. Mulţi tineri artişti au fost alături de mine şi au cântat pentru a susţine campania de strângere de fonduri pentru mine. Cele două concerte ,,Timp pentru inimă” şi ,,Fetele cu care cânt” organizate pentru mine au fost cu muzică rap,  muzica mea preferată.  Banii strânşi din vânzarea biletelor au ajuns la mine în cont. Am fost prezentă la ambele concerte care au fost organizate în data de 15 martie  şi în ziua de 7 aprilie 2019.  M-am simţit bine alături de MGEE, Tonok Obiectiv şi MUZEi care s-au implicat să mă ajute” a mai spus Ramona Elena Poplahov.

 

Şapte  ani în evidenţele medicale

De şapte ani, Ramona Poplahov se află  în evidenţele medicilor de la Institutul Clinic de Urgenţe   Boli Cardiovasculare şi de la Spitalul Monza, ambele din Bucureşti.  Atunci i-a fost depistată boala  denumită  sindromul Marfan, care duce la disecţie de aortă, orbire şi handicap motor.  A fost un şoc pentru Ramona la aflarea veştii că suferă de o boală rară, ereditară de altfel, despre care ea nu ştia nimic.  A mai aflat că ar exista tratament numai că acesta este foarte costisitor, iar veniturile ei şi ale familiei erau şi continuă să fie foarte modeste. Ramona   a fost internată în mai multe spitale din ţară însă  medicii   şi-au asumat cu greu riscurile pentru o intervenţie chirurgicală. Era în luna noiembrie 2012 cînd tânăra  a ajuns la Spitalul Municipal Făgăraş  într-o stare gravă. A  fost transferată la Spitalul Judeţean Braşov şi apoi la Spitalul Fundeni Bucureşti. Medicii din Bucureşti i-au depistat boala. ,,Prima operaţie a fost la Institutul de Boli Cardiovasculare din Bucureşti, când  mi-au înlocuit aorta ascendentă şi valva mitrală. Medicii nu au vrut să mă opereze fiind un caz foarte grav, iar şansa de supravieţuire era de 1%. Am fost operată de urgenţă în data de 21 noiembrie 2012, iar operaţia a durat 8 ore. După două zile din nou am ajuns pe masa de operaţie pentru că au intervenit nişte complicaţii. După un an am ajuns iarăşi la operaţie , când mi-au înlocuit  aorta descendentă de această dată şi pe cea abdominală. Exista riscul să  paralizez” relata Ramona. În 2014,  a ajuns la clinica privată  Monza din Bucureşti, unde au efectuat operaţia  medicii   Alexandru Vasilescu, Cătălin Bagiu şi un medic italian.  A costat  10.000  euro. ,,Am reuşit să strâng atunci 6.000 euro, iar restul de 4.000 euro au fost  achitaţi de o fundaţie din Bucureşti” a spus Ramona Elena Poplahov. Urmează a patra operaţie, în luna mai 2019. (Carla TATU)

  

     

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here