dav

Halena, cunoscută în termeni populari drept respiraţia urât mirositoare, este un simptom neplăcut cu care se confruntă fiecare persoană la un moment dat, în viaţă. Cel mai adesea apare după ce ai mâncat alimente care au conţinut ridicat de sulf, însă poate indica şi prezenţa unor  afecţiuni serioase.

  1. Gingivite: inflamaţia gingiei din cauza plăcii bacteriene. O bună igienă orală poate preveni
  2. Limba încărcată: mirosul neplăcut al gurii poate fi provocat de bacteriile aflate pe limbă. Când te speli pe dinţi, perie şi limba cu periuţe special concepute în acest sens.

3.Cariile şi abcesele dentare: cariile sunt locul ideal pentru bacterii,  la fel şi abcesul dentar, astfel apare mirosul neplăcut.

4.Boala de reflux gastro esofagian😮 altă cauză a respiraţiei urât mirositoare este excesul de acid gastric care apare în mai multe afecţiuni, precum boala de reflux gastro esofagian,cancerul de stomac, gastrita. Mirosul neplăcut apare mai ales dimineaţa, când  bolnavul se trezeşte din somn. Pentru eliminarea acestui simptom neplăcut este necesară tratarea cauzei.

5.Amigdalita: în acest caz este vorba despre amigdalele inflamate

6.Schimbările hormonale: dacă ai observat că mirosul neplăcut al gurii apare înainte  de menstruaţie, acest lucru poate fi pus pe seama  schimbărilor hormonale din organismul femeii. Din această  cauză este favorizată apariţia plăcii bacteriene, dar  este influenţată  şi flora intestinală. De aceea, în această perioadă trebuie să ai o igienă orală riguroasă.

   (Dr. Mihaela Pandrea)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here