Ingrediente: 600 grame de carne de vită, 2 morcovi, 1 pătrunjel rădăcină, 1 ţelină, 2 cepe, 1 conopidă, 1 varză, 300 de grame fasole verde păstai, 200 g mazăre boabe, 2 ardei gras tăiaţi cuburi, 3 cartofi tăiaţi cuburi, 2 roşii opărite şi decojite tăiate în cuburi, frunze de leuştean, sare, piper, 1 l borş

Mod de preparare: Carnea se pune la fiert, în apă rece cu sare şi se spumează în timp ce fierbe. Se curăţă şi se spală, ceapa care se taie mărunt, iar ţelina, pătrunjelul şi morcovii se curăţă şi se taie în cuburi. După ce carnea fierbe 1/2 ore se adaugă rădăcinoasele. Se lasă să fiarbă la foc mic. Se pregătesc restul de legume care se curăţă şi se taie în bucăţi potrivite şi se adaugă în oală la fiert. Se verifică gradul de fierbere al carnii şi cînd furculiţa intră uşor în ea se scoate şi se taie în cuburi potrivite care se pun înapoi în oală.  Cînd legumele sînt aproape fierte se adaugă cartofii şi roşiile cuburi.  Se mai lasă la fiert pînă ce cartofii se pătrund bine şi se ia de pe foc. Se spală şi se toacă fin leuşteanul şi se presară deasupra şi se potriveşte de sare. Se serveşte cu smîntînă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here