Ingrediente:

300 g fructe de mare, 250 g orez, 2 ardei gras, 2 roşii, 1 ceapă,  3 căţei usturoi, 1 linguriţă curry, sare, piper, 2 foi dafin, 100 g pasta tomate, 1 leg. pătrunjel, 1 leg. mărar, 2 linguri ulei de măsline

Mod de preparare:

Se lasă fructele de mare la decongelat, se spală bine şi se lasă la scurs. Într-o tigaie se încinge uleiul, se adaugă orezul şi se căleşte. Se adaugă fructele de mare, ceapa şi usturoiul tăiate mărunt, ardeiul gras în felii subţiri. Se lasă la călit 2-3 minute apoi se adaugă roşiile tăiate cubuleţe şi se lasă la fiert 35 min. la foc mic. Pasta de tomate se dizolvă în puţină apă şi se adaugă peste tigaia cu orez. Se adaugă foile de dafin, se pune un capac şi se mai lasă la fiert 10 min. la foc potrivit. Se potriveşte de sare şi piper şi se trage de pe foc. Se serveşte cald cu pătrunjel şi mărar tocat deasupra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here