Clinica Paltinul din Victoria este tot mai căutată pentru serviciile de recuperare medicală şi de fizioterapie. Numărul mare de pacienţi care  apelează la serviciile medicale de la Paltinul a făcut ca programările să acopere o perioadă de peste 8 luni, mai precis până în luna februarie 2020.   Mulţi dintre pacienţii care au ajuns la clinica din Victoria au mai fost internaţi în alte unităţi medicale din Sibiu, Braşov sau  Făgăraş, dar s-au declarat dezamăgiţi de dotarea  şi serviciile acelor secţii pentru recuperare medicală şi chiar de personalul medical.  ,,Am fost tratat  pe bandă rulantă, iar randamentul a fost pe măsură. Deşi am stat  10 zile internat,  durerile nu au cedat. Personalul medical nu îşi dă interesul, dar nici nu au dotarea necesară pentru recuperare medicală. La Clinica Paltinul totul este ca la carte, dotarea, dar şi personalul medical care îşi dă interesul şi se implică. Baza de tratament pentru recuperare medicală  de la Victoria este de nota zece.  Medicul, Letiţia Muntean, mi-a recomandat mai multe proceduri, iar timpul acordat procedurilor este de cel puţin  trei ore’’ a spus un pacient.  Baza de tratament de la unitatea medicală din Victoria este  amenajată la subsolul unităţii medicale. Aici îşi desfăşoară activitatea un medic, trei maseuri şi trei kinetoterapeuţi. ,,Foarte mulţi pacienţi revin la noi la clinică pentru că avem persoanl specializat, iar baza de tratament este foarte bine dotată. Kinetoterapeuţii sunt tineri, doi au terminat facultatea la Cluj şi al treilea la Braşov. Aceştia folosesc  proceduri noi,  de ultimă generaţie. În funcţie de cerinţele acestora  am îmbunătăţit baza de tratament cu aparatură medicală’’ a spus administratorul Clinicii, dr. Ioan Rotaru.  ,,Cel mai mic pacient care a beneficiat de gimnastică pentru recuperare medicală are 3 ani, iar cel mai în vârstă pacient are 89 de ani. În funcţie de diagnostic, pacienţii  beneficiază de kinetoterapie, electroterapie, băi galvanice şi masaj terapeutic. La capitolul dotare stăm foarte bine. Am lucrat într-o clinică privată în Cluj şi vă pot spune că clinica din Victoria este dotată la fel ca şi cele din Cluj’’ a spus Alexandra Catalinoiu, kinetoterapeut.  Secţia de fizioterapie se află la etajul II al spitalului. În  salonul 10, am întâlnit mai multe  paciente care fac  recuperare medicală.

  • ,,Medicul de familie mi-a recomandat să ajung la această clinică şi mi-am făcut  programare de  câteva luni. Sunt în pensie de boală, fiind diagnosticată cu luxaţie congenitală bilaterală, iar durerile pe care le am sunt foarte mari.  Am fost internată şi  la Spitalul Judeţean Sibiu,  însă diferenţele sunt mari faţă de PaltinulVictoria. Personalul medical şi dotarea bazei de tratament de la Victoria sunt mult mai bune decît la  Sibiu. Sunt internată de câteva zile , dar  durerile au început să cedeze. Aşa cum mi-a recomandat medicul în fişa medicală, zilnic fac mai multe proceduri: curenţi interferenţiali, solux, masaj regional, kinetoterapie individuală.’’ a spus Georgeta Morrariu, 64 ani, pensionară.
  •   ,,Am fost diagnosticată de medicul de familie cu reumatism şi m-am programat încă din luna noiembrie 2018 pentru internare la fizioterapie.. Medicul mi-a recomandat din şase în şase luni internare pentru recuperare medicaăl. Sunt cea mai bătrână de pe secţie şi fac gimnastică medicală. La 82 de ani am ajuns să fac gimnastică medicală, în prima zi mi-a fost ruşine de ceilalţi pacienţi apoi m-am obişnuit. Am lucrat 18 ani în condiţii grele, în combinat, la secţia V, iar  gazele şi frigul mi-au mâncat sănătatea. Anul trecut, în iarmă am mai fost internată şi după fizioterapie m-am simţit mult mai bine’’ a spus Olimpia Nan de 82 de ani.

Proceduri practicate la Paltinul

  •   Hidroterapie: băi galvanice pe segmente, baie Stanger cu duş subacval
  •  Kinetoterapie: individual şi de grup, sală
  •  Gimnastică recuperatorie:  echipamente specifice pentru membre, articulaţia gleznei, degetelor, umăr,
  •  Reeducare echilibru
  •  Scripetoterapie
  •  Electrostimulare
  •  Termografie
  •  Masoterapie
  •  Termoterapie
  •  Electroterapie
  • Hidrokinetoterapie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here