Probele scrise la examenul de bacalaureat au început astăzi, 1 iulie 2019, cu limba şi literatura română.  Absolveţii de liceu din Făgăraş au intrat în sălile de examen la Centrul de Examinare organizat la Şcoala Gimnazială ,,Ovid Densuşianu”, iar cei din Victoria au fost arondaţi tot la acest centru, dar au susţinut probele la Victoria.

Subiecte în funcţie de profilul liceului

La Bacalaureat 2019 limba română, candidații au primit subiecte în funcție de profilul urmat la liceu. Astfel, pentru profilul umanist și profilul pedagogic au fost aceleași subiecte, în timp ce candidații de la profilul real și filiera tehnologică au primit, de asemenea, aceleași subiecte.

  • Subiectul I punctul A a cuprins 5 cerințe, formulate pe baza unui fragment la prima vedere din „Amintiri de la Junimea din Iași”, de George Panu.
  • La Subiectul al II-lea, candidații au avut de argumentat perspectiva narativă dintr-un text de Mihail Sadoveanu, un fragment din ,,Venea o Moară pe Siret”. Subiectul al doilea a fost comun pentru ambele profile.
  • Un alt subiect a avut ca cerință realizarea unui text argumentativ despre importanța pregătirii înaintea susținerii unui discurs.
  •  La  subiectul III  s-a cerut realizarea  unui  eseu pe baza unui text aparţinând autorilor George Bacovia sau Lucian Blaga pentru profilul Real şi Tudor Arghezi sau Ion Barbu la Uman.

390 absolvenţi susţin BAC-ul la Făgăraş

La nivel naţional,  peste 136.000 de candidaţi susţin bacalaureatul, 116.316 din promoţia curentă şi 19.771 din promoţiile anterioare. În  judeţul Braşov sunt organizate 9 centre de examen la care vor susţine probele scrise 2980 absolvenţi de liceu.  Aşa cum arată IŞJ Braşov, 390 de elevi vor susţine bacalaureatul la centrul de examen organizat la Şcoala Gimnazială ,,Ovid Densuşianu” din Făgăraş.  Elevii de la liceele din Victoria sunt arondaţi acestui centru, dar vor susţine probele la Victoria.  De la CN ,,Radu Negru” vor susţine probele scrise 142 de elevi, de la CN ,,Doamna Stanca” un număr de 81 de elevi, de la Liceul Tehnologic ,,Dr. Ioan Şenchea” alţi 57 de elevi, de la Colegiul ,,Aurel Vijoli” 27 de elevi, de la Liceul Teologic Ortodox ,,C-tin Brâncoveanu”, clasa vocaţional-pedagocică, 25 de elevi, de la Liceul Teoretic ,,IC Drăguşanu” din Victoria, 52 de elevi, iar de la Colegiul ,,Al. Bărbat” din Victoria un număr de 14 elevi.

Program BACALAUREAT 2019 – Proba scrisă 

  •   1 iulie 2019 Limba şi literatura română – proba E.a) – proba scrisă;
  •  2 iulie 2019 Limba şi literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă;
  •   3 iulie 2019 Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă;
  •   4 iulie 2019 Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E.d) – proba scrisă;
  •  8 iulie 2019 Afişarea rezultatelor (până la ora 12.00) şi depunerea contestaţiilor (orele 12.00 – 16.00);
  •  9 – 12 iulie 2019 Rezolvarea contestaţiilor;
  •   13 iulie 2019 Afişarea rezultatelor finale.
  •   Pentru a promova la Bacalaureat 2019, un candidat trebuie să susţină toate probele, să fie notat cu minimum nota 5 la fiecare dintre ele, iar media generală la probele scrise să fie cel puțin 6.
  • Elevii care nu vor promova examenul maturităţii în sesiunea din iulie, pot susţine probele de examen în sesiunea  din august.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here