Ingrediente:

  • Pentru blat: 100 g unt, 100 g zahăr pudră, 1 ou, 250 g făina, 1 praf de sare, 1/2 linguriţă esenţă de vanilie;
  • Pentru umplutură: 600 g dovleac ras, 170 ml lapte, 2 ouă, 4 linguri zahăr pudră, 1 plic zahăr vanilat, 1 lingură sirop de arţar, 1 linguriţă unt, 1 linguriţă scorţişoară, 1/4 lingurita nucsoara proaspat macinata

Mod de preparare:

  • Pentru blat: se amestecă zahărul cu untul pînă se obţine o compoziţie omogenă. Se adaugă oul ţi se amestecă pînă este încorporat. Se adaugă esenţa de vanilie, faina şi un praf de sare. Se face un aluat care se frămîntă pînă devinde compact şi nu se mai lipeşte de mîini. Se dă la rece pentru 30 de minute. Apoi se întinde într-o formă de tartă, într-un strat mediu şi se înţeapă cu furculiţa din loc în loc. Se acoperă cu hîrtie de copt şi se dă la cuptor 20 min.
  • Pentru umplutură: Se pune la fiert dovleacul ras pînă se înmoaie şi apois se pune la scurs într-o sită. Se pasează cu blnderul în care am introdus unt, siropul de arţar, lapte, scorţişoară şi zahărul.  Se amestecă compoziţia cu 2 ouă şi se toarnă peste aluat. Se dă la cuptor pentru 30 de minute. Se serveşte cu zahăr pudră presărat peste tartă. Se taie cînd este rece.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here