Festivalul de film care s-a desfăşurat timp de 3 zile în municipiul Făgăraş, 9-11 august 2019,  a costat bugetul local 100.000 de euro. Cel puţin aşa susţin consilierii locali care consideră că suma este foarte mare pentru   trei zile de distracţie. ,,A fost aprobată manifestarea, iar  fondurile alocate au fost stipulate la capitolul ,,Asociaţii şi fundaţii”. Este vorba despre suma totală de 836.500 lei din care jumătate au fost repartizaţi pentru festivalul de film. Acest festival nu a fost cuprins în Calendarul cultural anual” au spus consilierii locali. Întrebat primarul municipiului la cât s-au ridicat cheltuielile pentru organizarea acestui festival ajuns la ediţia a II-a,  edilul a spus: ,,Nu mai ştiu, mai puţin decât anul trecut. Cultura este importantă, nu? Acum sunt cu soţia la festival. Vă ocupaţi numai de asta!”. ArtFestin Făgăraş a fost organizat  de Primăria Făgăraş şi Asociaţia ArtRaising din Bucureşti. În cadrul festivalului au fost prezentate filme europene, un concurs de canotici, parada cailor  lipiţani de la Herghelia Sâmbăta de Jos, concertul ,,Celelalte cuvinte”. Spectacolele au fost organizate pe scena Casei Municipale de Cultură, în curtea interioară a Cetăţii, iar scena a fost montată pe platoul din faţa castelului. Audienţa festivalului în rândul făgărăşlenilor a fost una modestă, comparativă cu aceea înregistrată la prima ediţie, 2018. În perioada 15-19 august 2019 se va desfăşura manifestarea ,,Zilele Cetăţii Făgăraşului”. Programul acestei manifestări este coordonat de Diana Gribincea, directoarea Casei de Cultură,  şi se va desfăşura pe stadionul municipal. La Cetate vor fi acceptaţi doar meşteşugarii şi artiştii care vor prezenta un program medieval.

Evenimentele culturale şi sportive girate de Municipalitate

Conform unui raport prezentat de Executiv Consiliului Local, cea mai mare sumă de bani din bugetul local a fost alocată capitolului ,,Cultură, recreere şi religie”, peste 28 milioane de lei. Pe lista evenimentelor organizate şi finanţate de la bugetul local 2019 sunt:

  • Calendarul manifestărilor culturale ale municipiului Făgăraş pe anul 2019 va consuma de la buget 617.500 lei (HCL 81/24.04.2019).
  • Zilele Cetăţii: 300.000 lei.
  • Manifestările culturale ale muzeului: 150.000 lei
  • Casa de cultură: 481.000 lei din care 100.000 lei pentru calendarul manifestărilor culturale
  • Asociaţii şi fundaţii: 836.500 lei
  • Clubul sportiv: 2.233.000 lei

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here