Persida Ţâmboiu, managerul Spitalului Municipal Făgăraş, şi-a anunţat  demisia din funcţie luni, 10 august a.c. ,,Demisia mea este un protest faţă de tot ceea ce s-a spus şi scris negativ la adresa spitalului. S-a scris pe reţelele de socializare, s-au publicat articole negative în presă şi  la tv despre spitalul din Făgăraş” şi-a justificat gestul  Persida Ţâmboiu. Dacă ţinem cont de afirmaţiile  angajaţilor din spital, managerul Persida Ţâmboiu  şi-ar fi  vehiculat demisia cu mult timp în urmă. ,,A vorbit de demisie mai demult, la spital fiind prezentă tot mai puţin” au spus unii medici care acuză tensiuni în instituţie. Am încercat să aflăm dacă demisia managerului a fost înregistrată la Primăria Făgăraş. Răspunsul funcţionarei de la Registratură a fost şocant: ,,Registrul se află, momentan, în Primărie, nu este la noi”. La Secretariatul spitalului nu s-a regăsit demisia managerului, iar angajata care a ţinut,  luni,  locul secretarei a refuzat să dea relaţii despre acest subiect.

Demisie vs. imagine

Demisia poate fi un răspuns  la acţiunea deputatului USR care a efectuat o vizită în spital unde a identificat o serie de nereguli legate de igienă şi de organizare. Oricum această demisie nu rezolvă problemele din spital, eventual se vrea  doar spălarea imaginii. Persida Ţâmboiu  a fost desemnată pe funcţia de manager al spitalului din Făgăraş în urma unui concurs organizat în ianuarie 2019.  Au intrat în concurs doi candidaţi, Persida Ţâmboiu şi dr. Constantin Iordache, iar comisia de concurs a fost condusă de  Mariana Câju, preşedinte, secretar fără drept de vot Adriana Tănase, iar membri dr. Ioan Grigoriu, dr. Liviu Muntean, ambii manageri la spitale din Braşov.   Persida Ţâmboiu este economist şi a ocupat funcţia de director economic la acest spital prin decizia primarului Făgăraşului, ulterior a fost numită manager interimar, urmând confirmarea pe funcţie ca urmare a rezultatului obţinut la concursul organizat în ianuarie 2019.

Din nou conducere interimară la spital

Spitalul Municipal Făgăraş va fi coordonat de dr.  Mihaela Pandrea, ca manager interimar, iar director medical interimar dr. Constantin Grigoriţă, director economic interimar Dorina Haneş. Coferinţa de presă  în care a fost anunţată demisia a fost ţinută doar cu ,,presa de casă” a primarului.

 

 

1 COMENTARIU

  1. Cu tot respectul fata de d-na manager dar aceasta si-a dat demisia inainte de vizita domnului deputat. Se poate verifica.Daca era respectat Regulamentul de functionare al spitalului dl. deputat nu putea intra decat in timpul orelor de vizita. Dar este haos in paza spitalului.Oricine vrea intra la orice ora in orice sectie.Este de notorietate ca numirile (scuzati concursurile) la orice conducere a vreunei institutii din Fagaras se fac cu acordul primarului.Si nu numai la conducere ci si pe alte posturi.Valabil si la spital .D-na Pandrea si dl. Grigorita au mai fost pe posturile respective. Chiar nu mai sunt alti medici capabili care sa ocupe aceste functii? Au venit atatia medici tineri la spital in ultima vreme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here