Începerea noului an şcolar aduce noutăţi pentru unităţle şcolare din Victoria. Dacă liceele au directori interimari, şcoala specială nu s-a desfiinţat, ci îşi desfăşoară activitatea la fel ca şi în anul şcolar trecut.

Prof. Mărioara Deszi, directoare la Liceul ,,IC Drăguşanu”

Liceul Teoretic ,,IC Drăguşanu” va fi condus de  profesoara  Mărioara Deszi în anul şcolar ce a început. Decizia de numire a ajuns la liceu de la IŞJ Braşov la 1 septebrie a.c. ,,Mandatul profesoarei este încă un interimat. În această instituţie de învăţământ sunt înscrişi 724 de elevi din care 524 sunt în ciclul primar şi gimnazial, unde sunt 24 de clase şi 200 de elevi sunt înscrişi la liceu în cele 8 clase.  Pentru noul an şcolar 2019 – 2020 am realizat doar lucrări de igienizare şi mici reparaţii din fonduri proprii. PrimăriaVictoria a semnat mai multe contracte de finanţare pentru investiţii,  PNDL II, iar  lucrările vor fi executate în perioada următoare. Este vorba despre reabilitarea clădirii liceul, acoperiş, mansardare, amenajarea unui teren de sport, aleei şi schimbarea gardului” a spus directorul adjunct Matei Morlova.

Director nou la CT ,,Dr. Alexandru Bărbat’’

Colegiul Tehnic ,,Dr. Alexandru Bărbat’’ din Victoria are un nou director pentru anul şcolar 2019 – 2020. Profesoara Anda Silea a fost numită în funcţia de director de către IŞJ Braşov începând cu data de 1 septembrie 2019. Noul director a predat limba şi literatura română la Liceul Teoretic ,,IC Drăguşanu’’ timp de 14 ani. ,,Am fost numită începând cu data de 1 septembrie 2019 de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov. Colectivul de la CT ,,Dr. Alexandru Bărbat’’ m-a primit bine, deşi eu am predat la Liceul Teoretic  ,,IC Drăguşanu’’. Am colaborat cu dascălii de la acest colegiu,  având câteva  proiecte în comun.  Conform planului de şcolarizare pentru anul şcolar 2019 – 2020  s-au realizat cele două clase de profesională.  26 de elevi s-au înscris la profilul alimentaţie publică, bucătar – ospătar,  şi 17 elevi au optat pentru  specializarea sudor industria chimică anorganică’’ a spus Anda Silea, noul director de  la CT ,,Dr. Alexandru Bărbat’’.  Această instituţie de învăţământ a fost condusă în ultimii ani de Marilena Constantin şi Dorina Leluţiu. În anul şcolar 2019 – 2020  la CT ,,Dr. Alexandru Bărbat’’ sunt înscrişi 328 copiii, din care 171  elevi şi alţi 157  preşcolari care  vor frecventa cursurile la cele două grădiniţe din oraş, care sunt arondate colegiului. În această unitate de învăţământ îşi desfăşoară activitatea 60 de angajaţi din care 26 sunt cadre didactice.

Şcoala specială de la Victoria nu s-a desfiinţat

Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă din Victoria nu şi-a pierdut personalitatea juridică, cel puţin aşa a declarat directorul instituţiei Cristina Albăceanu.  În anul şcolar 2019 – 2020 în această instituţie sunt înscrişi 65 de elevi la ciclul primar, gimnazial, liceal şi profesional, de la clasa a II-a la a XII-a. Elevii sunt atât din Victoria, dar  şi din satele învecinate şi vor urma un  program  zilnic  de 8 ore.  ,,Înainte de începerea noului an şcolar, o echipă mixtă formată din reprezentanţii  Prefecturii Braşov, ISU  şi DSP a venit în control şi ne-a recomandat să asigurăm transport elevilor navetişti. Cu această problemă ne confruntăm de câţiva ani. În instituţie sunt înscrişi 12 elevi navetişti din Sâmbăta de Sus, Arpaşul de Sus, Ucea de Sus, Drăguş şi Rucăr. Unii elevi navetişti vin zilnic la şcoală cu maşina părinţilor, iar pentru cei care nu au posibilităţi ne vom deplasa noi cu autoturismul Dacia din dotare. De  la 1 ianuarie 2017, instituţia noastră nu mai beneficiază de transport pentru elevi. Transportul se făcea cu microbuzul de la  CT ,,Dr. Alexandru Bărbat’’. În decursul anilor am făcut solicitări pentru un microbuz şcolar, dar fără rezultat’’ a spus directoarea Criatina Albăceanu. În această unitate de învăţământ nu s-au repartizat fonduri pentru investiţii sau lucrări de reparaţii, astfel că unii dascăli şi-au zugrăvit sălile de clasă din banii proprii. ,,De câţiva ani instituţia nu a primit fonduri pentru lucrări de reparaţii şi aşa am zugrăvit sala de clasă, am cumpărat perdele, jucării şi materiale didactice pentru început de an şcolar. Elevii trebuie să beneficieze de tot confortul de care au nevoie ’’ a spus învăţătoarea Alina Banciu de la Centrul Școlar de Educaţie Incluzivă din Victoria. (Carla TATU)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here