•  Intervenţia chirurgicală care este programată la 19 septembrie îi poate salva viaţa
  •  Campania ,,Ajutaţi-l pe Gabriel!”  susţinută de Monitorul de Făgăraş  a adunat 20.000 euro  

Gabriel Iliuţă Voicu, băieţelul din Victoria bolnav grav,  a fost programat pentru intervenţia chirurgicală care-i poate salva viaţa la Clinica Saint Luc din Bruxelles.  ,,Am aşteptat această clipă un an de zile. Medicul de la Cluj  îmi spunea mereu  să am răbdare, dar am ajuns într-o  situaţie disperată,  mi-am pierdut orice speranţă. Au trecut multe luni şi nu  puteam să fac nimic pentru a urgenta programarea la clinica din Belgia.  În luna iunie a.c., starea de sănătate a lui Gabriel s-a înrăutăţit şi a fost internat la Cluj de două ori cu hemoragie internă. Atunci  Gabriel a fost operat.  A fost cea mai grea perioadă din acest an, m-am rugat zi şi noapte să trecem cu bine. Viaţa copilului meu depinde de această intervenţie chirurgicală. În perioada cât am fost internată cu el la clinica din Cluj medicul mi-a spus că  operaţia care-l va ajuta pe Gabriel  este foarte costisitoare şi mi-a recomandat să depun un dosar  medical la CAS Braşov pentru decontarea cheltuielilor.  În luna iulie a.c., am depus dosarul şi a fost aprobat ceea ce înseamnă că am scăpat de stresul banilor.  Cu suma strânsă din donaţii vom plăti biletele de avion, cazarea şi alte cheltuieli care vor mai  fi. Medicii din Cluj mi-au spus că perioada de internare va fi lungă durată.  Apoi vor  urma  controalele medicale postoperatorii”  a spus mama băieţelului, Luminiţa Voicu.

Gabriel este primit în clinica din Belgia în dimineaţa de 19 septembrie

Vestea că Gabriel a fost prograat pentru investigaţii şi operaţie în clinica din Bruxelles a adus speranţă familiei copilului. Numai că emoţiile continuă pentru Luminiţa Voicu. Femeia n-a  zburat niciodată cu avionul, iar la Bruxelles nu cunoaşte pe nimeni. Mai mult, femeia este speriată şi spune că nu se va descurca la clinică pentru că nu ştie nicio limbă străină.    ,,Miercuri, 4 septembrie,  2019,  la ora 13.30,  medicul din Cluj ne-a comunicat programarea pentru internare. Am fost fericită, am plâns de bucurie. În data de 19 septembrie a.c., la ora 9.45, trebuie să ajungem la Clinica Saint Luc din Bruxelles pentru internare, investigaţii şi apoi urmează intervenţia chirurgicală. Când am primit mesajul nu mi-a venit să cred, am fost cea mai fericită mamă.  Am avut o perioadă grea, însă  cu ajutorul oamenilor de suflet din Victoria am reuşit să strângem 20.000 euro din donaţii. Vreau să le mulţumesc persoanelor care au fost alături de noi şi ne-au ajutat, fără aceşti bani nu puteam pleca la Bruxelles.  În curând vom decola pentru prima dată, nu  ştiu  cum ne vom descurca pentru că nu am fost plecată  niciodată din ţară şi mai rău nu cunosc nicio limbă străină. Am emoţii, însă am încredere în medicii de la Clinica Saint Luc” a mai spus mama băieţelului.

Operaţia care-i salvează viaţa

Gabriel Iliuţă Voicu are 6 ani şi se luptă cu o boală gravă. Copilul trece prin suferinţe de nedescris atunci când stările de rău îi slăbesc puterile, iar durerile de burtă nu cedează. Umple boluri cu sânge şi imediat părinţii pleacă cu el la spital. Băieţelul a fost internat în 2018 la Bucureşti, la  clinica ,,Marie Currie”,  şi la Spitalul Judeţean Braşov   cu hemoragie internă severă care îi punea  viaţa în pericol. După investigaţii medicale Gabriel a primit un diagnostic  cu mai multe afecţiuni  grave: hemoragie digestivă superioară, tromboză de vena porta, cavernom portal, hipertensiune portală, varice esofagiene-ligaturate, deficit de proteina C şi S, hipotrofie ponderală, sepsis cu punct de plecare digestiv, laringită acută şi alergie pluri-medicamentoasă. Gabriel îşi cunoaşte boala şi o descrie chiar şi în termeni medicali. Cu ajutorul unui medic pediatru din Victoria, Gabriel a fost internat la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii din Cluj-Napoca. Medicii clujeni i-au recomandat  o intervenţie  chirurgicală într-o clinică specializată din străinătate.

Campania ,,Monitorul de Făgăraş”: Ajutaţi-l pe Gabriel!

În luna noiembrie 2018, ziarul Monitorul de Făgăraş a aflat de situaţia copilului şi a demarat  campania ,,Ajutaţi-l pe Gabriel!”. A fost momentul în care mama copilului, Luminiţa Voicu,  s-a hotărât  să facă public dosarul medical al fiului ei. Cititorii ziarului au fost impresionaţi de situaţia lui Gabriel şi au făcut donaţii în contul deschis pe numele mamei copilului, prezentat în ziar.  ,,În seara de luni, 26 noiembrie a.c., după ce a fost publicat materialul pe site-ul ziarului Monitorul de Făgăraş şi pe pagina de facebook a ziarului a început să-mi sune telefonul. Foarte multă lume m-a întrebat despre boala lui Gabriel şi cum se manifestă. La uşa casei au venit zeci de persoane care au donat bani. Nu mă aşteptam ca oamenii să reacţioneze atât de repede. Toţi banii din donaţii i-am depus în contul deschis la Sucursala BCR din Victoria. S-au adunat 20.000 de euro” a mai spus mama lui Gabriel.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here