•  Concursul pentru ocuparea funcţiei de director financiar a comprimat toate probele într-o singură zi, încălcând calendarul stabilit iniţal

S-a pus capăt interimatului  pentru funcţia de director financiar-contabil de la Spitalul Municipal Făgăraş deţinută  până la 4 septembrie de  Dorina Haneş. La concursul anunţat de managerul spitalului în data de 5 august 2019,   Dorina Haneş a fost singurul candidat, iar în urma susţinerii probelor aceasta a fost declarată ,,admis” de către comisia de concurs cu media 8,83. Concursul pentru ocuparea postului a fost organizat de managerul spitalului, la data anunţului fiind Persida Ţâmboiu. Numai că acest concurs nu a respectat termenele stabilite în calendarul anunţat de manager şi a fost derulat pe repede înainte, toate probele susţinându-se într-o singură zi.  Conform calendarului de concurs, dosarele de înscriere se puteau depune  până la data de 26 august a.c., iar  concursul se  derula începând cu  27 august până la 18 septembrie a.c.  În data de 27 august era prevăzută verificarea îndeplinirii de către candidaţi a condiţiilor stabilite în anunţul de concurs, de altfel o etapă eliminatorie. În data de 4 spetembrie 2019,ora 10.00 era prevăzută proba scrisă, în data de 10 septembrie, ora 10.00,  candidatul se susţinea proiectul de specialitate, iar în 16 septembrie, ora 10.00,  urma să se susţină interviul de selecţie, după care  în data de 18 septembrie se anunţa candidatul admis.   Lucrurile nu au stat aşa întrucât comisia a terinat concursul încă din primazi,respectiv 4 septembrie, când a publicat şi procesulverbal aferent rezultatului final. Comisia de concurs  a fost formată din  funcţionari publici din Primăria Făgăraş, Daniel Ludu, Bogdan Taflan, Liliana Boer,iar secretarul comisiei a fost  Iuliana Neagu de la spital. Procesul verbal  încheiat în data de 4  septembrie 2019 care anunţă câştigătorul concursuluinu a fost semnat de toţi membrii comisiei de concurs. Bogdan Taflan în calitatea sa de membru  nu a semnat procesul verbal.

Alte concursuri organizate de Spital:

  •   asistent medical principal  la blocul operator: selecţia dosarelor a avut loc la data de 19 august 2019
  •  medic neurolog,  post validat în urma concursului anunţat la  data de 13 august 2019
  •   în perioada 1 august-6 spetembrie 2019 s-au organizat concursuri pentru posturile: asistent  bloc operator, asistent endoscopie, asistent neurologie, asistent urologie AMB, infirmieră neurologie, îngrijitoare  bloc operator, îngriitoare boli infecţioase, îngrijitoare  CS, asistent debutant ATI, asistent sala de naşteri, muncitor necalificat.

Salarii întârziate

Chiar dacă directorul economic este titular pe post, demersul nu i-a ajutat pe cei peste 500 de angajaţi care nu şi-au primit salariile la timp. ,,Data de salariu este 15 din fiecare lună. Suntem în data de 19 septembrie, ora 12.00,  şi nu am primit banii. Am întrebat care este situaţia, dar nimeni nu vrea să explice. Au timp doar să se laude cei din conducere” au spus revoltaţi angajaţii de la spitalul din Făgăraş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here