Străzile din comuna Lisa sunt în şantier şi vor fi asfaltate. Gheorghe Moga, primarul comunei, spune că până la sfârşitul acestui an vor fi finalizate lucrările de asfaltare care sunt finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Loccală.  Tot până atunci se va putea circula pe noul pod ce se contruieşte peste râul Lisa, în zona numită ,,La Ciocea”, dar şi pe drumul de 5 km ce leagă satul Lisa de zona turistică ,,Plaiul Lisei”.

 Infrastructura satelor în şantier

Drumul comunal 75 A ce face legătura între satul Lisa şi zona turistică ,,Plaiul Lisei” a intrat în şantier la sfârşitul lunii iunie a.c., iar SC Eurostrada SRL desemnată prin licitaţie se ocupă de reabilitarea lui. Primăria Lisa a obţinut finanţarea proiectului privind reabilitarea şi asfaltarea drumului prin Programul Naţional de Dezvoltare Loccală II, valoarea proiectului fiind de 4.523.300 lei, iar cofinanţarea asigurată de la bugetul local de 60.000 lei. ,, Până în prezent a fost executat 80% din lucrările de  modernizarea la DC 75 A, care face legătura între satul Lisa şi zona turistică. Este vorba despre 5 km de drum. Lucrarea de asfaltare a început la sfârşitul lunii iunie şi se va finaliza până în luna decembrie 2019.  Au fost turnate  două straturi de asfalt de 6 cm şi de 4 cm, iar în prezent  se execută lucrările la rigole” a spus Gheorghe Moga, primarul comunei Lisa. În această perioadă se derulează şi un alt proiect care presupune  modernizarea străzilor din cele trei sate ale comunei. Finanţarea este  asigutrată tot prin PNDL,  iar valoarea lucrărilor este de 4.984.630 lei, contribuţia de la bugetul local fiind de  70.000 lei. ,,În localitatea Breaza  vor fi asfaltate toate cele zece străzi, la cinci dintre ele lucrările fiind  deja finalizate. În localitatea Pojorta vor fi asfaltate toate cele trei străzi,   constructorul a pregătit deja terenul, urmând să se toarne covorul asfaltic. În satul Lisa vor fi asfaltate  toate străzile” a spus primarul  Gheorghe Moga.

Pod nou la Lisa

O investiţie în valoare de 550.000 de lei  este aproape finalizată în satul Lisa. Este un pod nou, construit peste râulLisa, în zona numită ,,La Ciocea”. Lucrările sunt executate de firma Pollux Impex SRL, care a fost desemnată prin licitaţie. ,,Lucrarea a început în  luna iunie a.c., şi   va fi finalizată  până la sfârşitul lunii octombrie 2019. 90%  din lucrare a fost executată. Traseul a fost deviat în amonte de râul Lisei până la finalizarea lucrării. Acest pod a fost construit în anul 1960 şi era un pericol pentru localnici” a spus Gheorghe Moga, primarul comunei Lisa.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here