Joi, 26 septembrie a.c. , începând cu ora 18.00, a început cea de-a XXI-a ediție a cunoscutului festival umoristic ,,Ceapa de aur“. Evenimentul, care se desfășoară în fiecare an pe scena Casei de Cultură din Făgăraș, s-a impus încă de la început ca un promotor al culturii și al umorului de bună calitate pe plan național datorită făgărășeanului Florin Alexandru, inițiatorul acestuia. ,,Astăzi a început prima parte, care este dedicată copiilor și tinerilor, mâine vor fi prezenți aici artiștii consacrați. Ca prezentator îl avem pe vestitul ,,Rabă“ de la Cluj. Evenimentul va aduna și în acest an artiști de marcă, cunoscuți pe plan național“ a spus Florin Alexandru.

  •  ,,Sunt onorată că am fost aleasă în acest an să prezint prima parte a festivalului, și anume cea dedicată celor tineri, și mă bucur că vom lansa copii foarte talentați din Țara Făgărașului, elevi de la Școala Cincu coordonați de Constantin Șodolescu, Școala Gimnazială Hîrseni, pregătiți de profesoara Laura Moraru, precum și  viitorii actori din trupa ,,Thalia“ și trupa ,,Evadart“ a Fundației Culturale ,,Negru Vodă“ coordonată de Codrina Anghel. Toți acești copii sunt minunați,  talentați, și sunt cei care ne dau speranța că, la Făgăraș, cultura nu va muri“ a spus profesoara și actrița Zsuzsa Dull, prezentatoarea primei părți a festivalului.
  •   ,,Este ediția cu numărul douăzeci și unu și, sunt sigur că se va dovedi din nou un alt succes cultural făgărășean. Festivalul ,,Ceapa de aur“ se prezintă și anul acesta cu un program variat, având invitați din toate regiunile istorice și tradiționale ale țării“ a spus Ionuț Sas, coordonatorul trupei de copii și tineri ,,Thalia“.

O prezență obișnuită a festivalului este  maestrul Constantin Tiron, care și-a lansat cu această ocazie alte două volume intitulate ,,Legendele Crăciunului“ și ,,Siropi de târziu“.

  •  ,,Prestația tinerilor actori a fost foarte bună, se vede mâna profesorilor îndrumători, mai ales a regizorului bine-cunoscutei trupe ,,Thalia“, demonstrând interpretare și texte bune. O notă în plus am acordat-o tinerilor artiști Aura Tărnăuceanu de la ,,Thalia“, Sebastian Stan de la trupa ,,Evadart“ și micuței Maria Iosep din Bucovina, o adevărată revelație a ediției din acest an, care este deja consacrată în plan național și are foarte multe premii câștigate“ a spus Constantin Tiron.

Vineri, 27 septembrie a.c., începând cu ora 18.00, va avea loc gala propriu-zisă, la care vor participa cei mai titrați artiști seniori din întreaga țară. Evenimentul va fi precedat de o nouă lansare de carte a umoristului Florin Alexandru. (Ștefan BOTORAN)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here