Comunicat de presă AFDPR

Comitetul Naţional de Conducere al Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici şi Victime ale Dictaturii din România (AFDPR), în numele celor 32.000 de victime directe sau colaterale, beneficiare ale D L nr.118/1990, îşi exprimă uimirea şi revolta faţă de afirmaţiile celor doi salariaţi – cercetători ai CNSAS (Demetriade şi Hodor), în ceea ce priveşte crimele săvârşite asupra studenţimii române în timpul reeducării de la Piteşti. Asistăm la o nouă  tentativă de falsificare a istoriei recente a României? S-au scris sute de cărţi de memorialistică, toate aducând la  acelaşi numitor comun – moartea – prin  torturi, bătăi,  înfometare,  munci silnice şi lipsirea de minime condiţii de igienă şi asistenţă medicală. Chiar nu realizăm că la Piteşti s-au petrecut cele mai cumplite orori din lumea europeană comunizată? Lucru recunoscut chiar şi de marele dizident rus, Alexandr Soljeniţân!
Să ne fi lovit  amnezia! Am uitat de tripleta de „aur” Alexandru Nicolschi, Mişu Dulgheru şi  Teodor Sepeanu? Nu dorim să recunoaştem că aceştia s-au făcut vinovaţi de bătăile şi foamea care s-au abătut asupra studenţilor de la Piteşti, până ce unii au cedat, au semnat angajamente cu Securitatea, transformându-se în echipe de bătăuşi? Pasă-mi-te Securitatea nu ştia cele ce se petreceau în temniţa de la Piteşti! Nici de cei ce au fost ucişi acolo? Trăim într-o ţară în care au fost mii de victime şi nici un criminal!  Timp de 25 de ani, după Decembrie 1989, criminalii au trăit fără a fi deranjaţi, ba chiar ocrotiţi de legi şi de justiţia română.
Nu punem la îndoială faptul că istorici-cercetători pot avea puncte de vedere diferite faţă de unul şi acelaşi subiect, dar de aici şi până a nega ororile petrecute la Piteşti, este o cale lungă. Prin atitudinea celor doi cercetători s-a adus cea mai grosolană ofensă sutelor de mii de victime ale comunismului! Avem informaţii că există legi care pedepsesc contravenţional şi chiar penal, negarea adevărului.
Aşteptăm ca justiţia să se pronunţe! (Comitetul Naţional de Conducere al AFDPR , Preşedinte, Octav Bjoza)

1 COMENTARIU

  1. Cititi va rog opiniile pozitive ale unor personaje formatoare de opinii care intoxica facebook, ca tismaneanu ( fiul cominteristilor , sositi pe tanc), madam luiza sora ( sotia comunistului, considerat acum mare martir), caramitru junior. Va veti ingrozi cati adepti au acesti neo- marxisti. Va veti ingrozi cat de putini romani pot intelege si respecta ororile gulagului romanesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here