Liderii PSD s-au reunit aseară, într-o şedinţă informală, la Parlament pentru a discuta viitorul partidului. Întâlnirea a avut loc în contextul în care preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a avut o discuţie cu Viorica Dăncilă şi a convins-o pe aceasta să-şi depună demisia din fruntea partidului.  Decizia ar urma să fie anunţată la şedinţa Comitetului Executiv al PSD programată pentru astăzi. Marcel Ciolacu ar urma să discute înainte de şedinţa CEx cu cel puţin 35 de şefi de organizaţii. O parte din liderii de organizaţii s-au strâns aseară în biroul de la Parlament a lui Marcel Ciolacu, ca să-şi împartă funcţiile. Ciolacu doreşte să fie preşedinte interimar până la organizarea unui congres extraordinar. Paul Stănescu, Niculae Bădălău, Lia Olguţa Vasilescu şi Gabriela Firea vor fi liderii care vor sta alături de Ciolacu în conducerea partidului. Viorica Dăncilă ar fi acceptat oferta, adică un loc eligibil de parlamentar în 2020 şi şefia organizaţiei de femei, ca să-şi anunţe astăzi demisia de la şefia PSD, în şedinţa CEX, scrie hotnews.ro.

Ciolacu: A fost un rezultat care nu ne mulţumeşte

Marcel Ciolacu a postat aseară, pe Facebook, un mesaj, după discuţia cu Viorica Dăncilă: „Am discutat în această seară cu Viorica Dăncilă, despre întâlnirea pe care urmează să o am cu preşedinţii de organizaţii pentru a discuta despre rezultatul obţinut la aceste alegeri. Este firesc să se întâmple acest lucru după orice scrutin. Vreau să spun cât ce poate de clar că această discuţie a fost una calmă, aşezată şi productivă. A fost o campanie în care s-a muncit mult, mulţumim tuturor celor care s-au implicat şi mulţumim milioanelor de români care au dat un vot de încredere Partidului Social Democrat şi Vioricăi Dăncilă. A fost un rezultat care nu ne mulţumeşte pe niciunul dintre noi, dar asta nu înseamnă ca nu există soluţii. Vreau să îi rog pe colegii mei să se gândească la obiectivele noastre pentru alegerile de anul viitor. Rămânem o echipă, rămânem împreună, aşa cum am făcut-o întotdeauna în momente mai complicate. PSD este în continuare un partid puternic”.

Cine trage sforile pentru şefia PSD

În PSD, aseară, taberele nu erau bine definite, mulţi lideri aşteptând să vadă cum se vor poziţiona principalii pioni.   În partid se vorbea ieri despre o conducere colectivă care ar urma să preia puterea în partid până la Congres,dar care nu-I include  pe  Viorica Dăncilă, Mihai Fifor şi Eugen Teodorovici. Interimatul funcţiei de preşedinte al PSD ar urma să fie asigurat de Marcel Ciolacu, singurul PSD-ist care în acest moment mai ocupă o funcţie publică importantă, cea de preşedinte al Camerei Deputaţilor,  susţinut de tabăra Stănescu-Firea. Totuşi, baronul PSD Olt, Paul Stănescu, ar juca la două capete, în ultimele zile având discuţii şi cu Claudiu Manda, un alt lider care ar vrea să profite de îndepărtarea Vioricăi Dăncilă. Claudiu Manda este un alt nume vehiculat pentru conducerea colectivă alături de Ionel Arsene, Niculae Bădălău şi Marian Oprişan, deşi ultimii doi nu sunt agreaţi de Marcel Ciolacu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here