•  Pe lângă centrul ,,Sfântul Gheorghe”, la Victoria vor funcţiona  şi locuinţe protejate pentru adulţii cu dizabilităţi

 

Oraşul  Victoria  a devenit locul în care sunt cantonate persoanele cu dizabilităţi din judeţul Braşov aflate în evidenţele şi îngrijirea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Braşov, for patronat de Consiliul Judeţean Braşov. Aici s-a înfiinţat Centrul  ,,Sfântul Gheorghe”  în clădirea  centrului de plasament ,,Azur” unde au fost  aduse persoanele cu dizabilităţi de la centrul din Timişul de Jos. Tot la Victoria  DGASPC Braşov vrea să înfiinţeze locuinţe protejate  pentru adulţii cu dizabilităţi. În acest sens Direcţia intenţionează să achiziţioneze de pe piaţa liberă patru imobile.

Achiziţii de pe piaţa liberă

Anunţul  prin care DGASPC Braşov   achiziţionează patru  imobile în oraşul Victoria sau în zone din vecinătatea acestuia a fost făcut   în data de 27 noiembrie 2019.  Conform anunţului, aceste locuinţe trebuie să îndeplinească unele condiţii:  suprafaţa  minimă de 150 mp, două dormitoare cu suprafaţă de 16 mp pentru fiecare, două băi, o cameră de zi, o cameră pentru personal, living, bucătărie, iar accesul în imobil să fie individual. Se mai cere ca  dormitoarele, livingul, bucătăria, precum şi un grup sanitar să fie la parterul imobilului, pentru asigurarea accesibilităţii persoanelor cu dizabilităţi,  să fie racordate la utilităţi: energie electrică, gaze naturale, apă şi canal. S-au stabilit atât procedura de achiziţie, dar şi calendarul acesteia.  Ofertele puteau fi depuse până la data de 2 decembrie, iar comisia investită cu derularea acestui proiect le analizează şi vizitează imobilele până la data de 6 decembrie, urmând ca decizia să fie anunţată până la data de 9 decembrie.  ,,Finalizarea procedurii de achiziţionare a imobilelor se face în data de 18 decembrie 2019” se arată în comunicatul DGASPC Braşov.

Cât costă lunar întreţinerea unei persoane cu dizabilităţi

La Victoria vor exista două tipuri de centre: centrul de tip rezidenţial ,,Sfântul Gheorghe” şi locuinţe protejate.

  •   Pentru persoane adulte cu dizabilităţi plasate în centre de tip rezidenţial suma alocată lunar este de 7.359,07 lei/persoană
  •   Pentru persoane adulte cu dizabilităţi în locuinţe protejate suma alocată lunar este de 6.456,82 lei/persoană
  •   Pentru persoane adulte cu dizabilităţi beneficiare de servicii în centrele de zi suma alocată este de 2.155,72 lei /persoană. (Carla TATU)

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here