•   12 pensionari din Victoria sunt incluşi  într-un  program social finanţat de o fundaţie creştină

Mai multe categorii de persoane vârstnice din Victoria beneficiază de o masă caldă  asigurată de o fundaţie creştină din Sibiu.  Beneficiarii acestui program social sunt şase femei şi şase  bărbaţi, persoane cu vârste cuprinse de la 65 până la 86 de ani. Pentru a putea fi incluse în programul social,  beneficiarii trebuie să fie persoane vârsnice cu  probleme de sănătate, cu venituri mici sau persoane cu handicap. Acest proiect funcţionează din luna decembrie 2018,  iar bugetul  lunar alocat     este de 300 de lei pentru fiecare beneficiar, ceea ce înseamă 3.600  lei pe an/persoană.

Oameni de bine

Bătrânii neputincioşi  primesc hrană zilnică în valoare de 15 lei/zi pentru  masa de prânz, în condiţiile în care un bolnav internat în spital primeşte hrană în valoare de 10 lei pentru trei mese/ zi. Beneficiarii primesc o masă caldă şi o pâine în fiecare zi din săptămână în afară de sâmbăta  şi duminica. ,,Şapte pensionari care se pot deplasa vin la Biserica Creştină Baptistă de pe strada Tineretului de unde îşi  ridică porţia de mâncare zilnică. Ceilalţi  cinci beneficiari nu se pot deplasa şi le ducem noi  mâncarea acasă. În decursul timpului multe persoane ne-au solicitat ajutor, însă i-am refuzat pentru că au nevoie de regim alimentar, iar noi nu putem îndeplini aceste condiţii. Acest program este finanţat de către o fundaţie creştină şi  se desfăşoară şi cu ajutorul unor voluntari care se ocupă cu transportul hranei. Pentru mine este o bucurie să-i putem ajuta. Aşa cum am spus mereu, suntem chemaţi să facem bine în jurul nostru şi trebuie să venim în întâmpinarea nevoilor acestor nevoiaşi. În acest fel ne arătăm recunoştinţa faţă de semeni şi faţă de Dumnezeu” a spus Timotei Stânea, pastorul de la Biserica Creştină Baptistă.

Muncă voluntară

,,În acest proiect fac muncă voluntară de luni până vineri şi duc  mâncare la două persoane bolnave,  o femeie şi un bărbat. Niciuna dintre persoane nu sunt în stare să gătească şi au nevoie de ajutor. Sunt pensionară şi vreau să mă implic în viaţa socială din oraş.  Una dintre beneficiare are 87 de ani şi locuieşte singură într-un apartament de pe strada Negoiu şi abia se mai deplasează. Bunicuţa este foarte fericită când mă vede că intru pe uşa apartamentului cu mâncarea caldă. De fiecare dată îmi mulţumeşte şi  îmi spune să-i transmit bucătăresei că face o mâncare foarte bună” a spus un voluntar. (Carla TATU)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here