Adrian Fetecău   împreună cu grupul ,,Vouă” pe care îl coordonează a smuls aplauzele și hohotele de râs ale făgărășenilor care au  participat la  spectacolul ,,Noapte de Decembre”. Evenimentul, ajuns la ediţia a III-a, a fost organizat  de cunoscutul scriitor și umorist făgărășean Florin Alexandru, consilier local, în seara de 10 decembrie a.c., începând cu  ora 17.00.

Programul a fost deschis de Grupul ,,Sirinx”

Grupul de copii ,,Sirinx”, coordonat de Titi Cârstea, a deschis programul serii cu o frumoasă  interpretare a piesei ,,Decembre” compusă de Nicu Alifantis pe versurile lui George Bacovia. Micuţii  au mai interpretat   și o colindă cu Cristiana Moldovan la nai după programul interpretului de muzică populară Ioan Dordoi. ,,Sunt trei oameni care se ocupă de pregătirea artistică a copiilor din Făgăraș, și pe care trebuie să-i amintesc aici, Titi Cârstea cu grupul ,,Sirinx”, Ionuț Sas cu grupul de copii ,,Thalia” și Codrina Anghel cu mișcarea ,,Evadart”. Acest lucru înseamnă că viitorul cultural și artistic al orașului nostru este pe mâini bune” a spus  Florin Alexandru care a prezentat spectacolul.  A urmat  un număr de dans modern oferit de grupul ,,Dans Hârseni” în interpretarea Alexandrei și Andreei Moraru.

Umoristul Cosmin Ignat a smuls hohote de râs

Cosmin Ignat este unul dintre tinerii umoriști care au venit, anul acesta, în premieră la Făgăraș.    ,,Mi-a plăcut foarte mult la Făgăraș, am mai fost aici în toamnă, cu ocazia Festivalului ,,Ceapa de Aur”, unde m-am simțit foarte bine. Este primul an în care vin la Făgăraș, publicul este fain, mi-aș fi dorit să fie în număr mai mare dar aplauzele și hohotele de râs mi-au încărcat sufletul”a spus umoristul după spectacol.

Cătălin Stepa, un invitat surpriză

Făgărăşenii  au cântat împreună cu folkistul Cătălin Stepa. A fost un invitat surpriză, pentru că el s-a născut  la  Făgăraș. Cătălin Stepa este fiul făgărășeanului Gabi Filipoiu, care în tinerețe a făcut    parte din Cenaclul ,,Flacăra” pentru o perioadă de timp, și al regretatei Tatiana  Stepa. ,,Este un moment de recunoștință pentru cea care a fost doamna folkului românesc, demult ar fi trebuit să se întâmple acest lucru. Cătălin Stepa a venit să ne cânte din piesele mamei sale. Acum treizeci și cinci de ani eram pe scenă cu Tatiana, iar acum sunt cu fiul ei. Sper să îl vedem și mai des de azi înainte” a spus Florin Alexandru.

Zâmbete cu Costel Pătrășcan

Florin Alexandru a început prezentarea unui alt umorist celebru, brăileanul Costel Pătrășcan, cu una din vorbele sale de duh: ,,Dimineața, când m-am trezit, am avut un șoc, l-am văzut pe Becali citind o carte”. Costel Pătrășcan a prezentat o video-proiecție de caricatură din lucrările sale, lucru care a stârnit hohotele de râs ale spectatorilor prin temele abordate: prostia umană, imbecilitatea politicienilor și falsurile din societatea românească actuală. ,,Nu mă aflu pentru prima dată la Făgăraș, unde publicul este, nu doar receptiv, dar și un fin cunoscător al umorului, iar momentul meu de video-proiecție în ceea ce privește caricatura a constituit o premieră prin temele abordate. Ideea e că publicul a fost mulțumit de abordările mele umoristice” a spus Costel Pătrășcan.

Grupul ,,Vouă” a închis spectacolul  

Grupul ,,Vouă”, unul dintre cele mai tari brand-uri naționale în materie de umor, nu mai este o noutate pentru nimeni. ,,Este unul dintre cele mai vechi grupuri studențești de la noi din țară, devenit, din grup studențesc, un grup național, care are și doi folkiști minunați,  Alexandru Mihăescu și Dan CaraMihai” a spus Florin Alexandru. ,,Rusia vrea să intre în UE prin Polonia” a sunat una din poantele cu care cei de la ,,Vouă” au încântat publicul. ,,Mi-a plăcut publicul, un public deștept care a perceput toate poantele noastre, noi fiind adepții unui umor mai spălat, fără vulgarități, pentru că în sală au fost și copii care, culmea, au reacționat foarte frumos și ne bucurăm că am participat la un spectacol diversificat, de toate genurile, deosebit și ne simțim extraordinar pentru că, trecând munții, găsești o altă lume: deșteaptă și cu bun simț. Abia așteptăm să revenim și în 2020” a spus Adrian Fetecău, liderul grupului. Cei de la ,,Vouă” au încheiat spectacolul cu două piese din repertoriul formației Phoenix.

A III-a ediţie a spectacolului

,,A fost cea de-a III-a ediție a spectacolului ,,Noapte de Decembre”, în care am reușit să aduc laolaltă artiști de valoare din țară. A fost un spectacol care s-a impus prin diversitate și calitate. Vreau să mulțumesc actorilor care au venit în această seară la Făgăraș și minunaților spectatori” a spus Florin Alexandru. (Ștefan BOTORAN)

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here