Accident 13 ianuarie 2020

Prin aceasta postare, Serviciul de Ambulanta Judetean Brasov doreste sa traga un semnal de alarma cu privire la mijloacele auto limitate la numar de care dispune si sa indemne participantii la trafic sa adapteze viteza la conditiile de trafic si drum si sa respecte legislatia circulatiei rutiere. Dorim sa precizam ca in ultimele 6 luni, 2 autosanitare SAJ Brasov au fost implicate in accidente rutiere (una de tip A2 – an fabricatie 2007 si una de tip B1/B2 – an fabricatie 2019), acestea devenind inutilizabile si fiind declarate "dauna totala".

Publicată de Serviciul de Ambulanţă Judeţean Braşov pe Marţi, 14 ianuarie 2020

Ambulanţa implicată în accidentul rutier de pe DN1, dintre Făgăraş şi Mândra, de luni, 13 ianuarie 2020, are daună totală. Autilitara  a fost depusă în curtea  SAJ Braşov. La secţia Făgăraş a Ambulanţei a fost repartizată o altă maşină, tot detip B care să completeze parcul auto al unităţii. ,,Prin această postare, Serviciul de Ambulanță Județean Brașov dorește să tragă un semnal de alarmă cu privire la mijloacele auto limitate ca număr de care dispune și să îndemne participanții la trafic să adapteze viteza la condițiile de trafic și drum și să respecte legislația circulației rutiere. Dorim să precizăm că în ultimele 6 luni, 2 autosanitare SAJ Brașov au fost implicate în accidente rutiere (una de tip A2 – an fabricație 2007 și una de tip B1/B2 – an fabricație 2019), acestea devenind inutilizabile și fiind declarate «daună totală»”, se menționează în comunicatul SAJ Brașov pe facebook. În accidentul de acum două zile, asistenţa medicală Tica Didona a suferit fracture la membre, iar şoferul Ioan Barbu a scăpat fără traumatisme. Ambulanţa Făgăraş are în prezent  3 maşini de tip B şi una de tip A doar pentru transportul pacienţilor.  Reamintim că în  accident  au fost implicate o ambulanţă şi un autoturism, în urma impactului fiind  înregistrate 4 victime. Ambulanţa  se întorcea de la un caz şi nu avea pacient, în autovehicul fiind şoferul şi asistenta medicală, iar în  autoturism se aflau 2 persoane. Victimele au fost transportate la spital. Femeia din autoturism a fost evaluată la CPU Făgăraş, dar din cauza traumatismelor grave a fost  trasferată la Spitalul Judeţean Braşov, iar şoferul internat.

 Accident produs de şoferul beat al Ambulanţei  

  Un alt accident în care a fost implicată o Ambulanţă s-a înregistrat în data de 16 octombrie 2018, ora 20.30, tot pe DN1, între Mândra şi Şercaia. Vinovat de producerea accidentului a fost chiar şoferul ambulanţei care era beat când s-a urcat la volanul autoutilitarei. Valerică Coman (avea atunci de 56 de ani) se afla la locul de muncă beat şi a plecat în cursă cu Ambulanţa  la o solicitare a unui localnic din Vad.   La întoarcere, pe DN1, între Mândra şi Şercaia, a pierdut controlul volanului şi a intrat într-un parapet. Şi nu este de mirare că a provocat un accident întrucît avea alcoolemia măsurată cu alcooltestul de 0,97 mg alcool pur în aerul expirat. Poliţiştii sosiţi la faţa locului s-au şocat când au dat peste şoferul Ambulanţei într-o stare avansată de ebrietate, moment în care l-au condus la Spitalul Municipal Făgăraş în vederea recoltării de probe de sânge. În Ambulanţă se afla asistenta medicală, R.I. de 40 de ani, şi pacientul din Vad,, B.C. de 55 de ani. Asistenta s-a ales cu fractură de claviculă stângă, coaste fracturate şi traumatism cranio cerebral acut deschis cu pierdere de cunoştinţă. Pacientul din Vad a suferit traumatism cranian acut deschis cu pierdere de cunoştinţă, plăgi multiple la faţă, nas, escoriaţii, fractură la mâna dreaptă. Cele două victime au fost transportate de SMURD la CPU Făgăraş de unde au fost transferate la Spitalul Judeţean Braşov. Şoferul de pe Ambulanţă a fost reţinut pentru 24 de ore, i-a fost reţinut carnetul de conducere şi s-aales cu dosar penal  pentru vătămare corporală din culpă şi conducere sub influenţa alcoolului.     La Serviciul Judeţean de Ambulanţă Braşov s-a declanşat atunci o anchetă disciplinară.  

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here