qrf

 

În gerul cumplit doarme în stradă. O plapumă  uzată şi murdară îi este scut în calea temperaturilor  negative.  Picioarele i-au degerat, iar foamea  o chinuie în fiecare zi.  Am întâlnit-o  pe Erji Piticaş pe  o bancă din părculeţul din satul Calbor.  ,,Nu sunt boschetară, dar  strada este casa mea. Mă mai ajută oamenii din sat. Mi-au oferit alimente şi o plapumă să mă acopăr noaptea. Este foarte frig, dar nu am unde să stau” ne-a spus femeia de 59 de ani.

Bătută,  a ajuns la spital

Pentru Erji Piticaş soarta a fost potrivnică.  N-a avut vreun loc de muncă, după cum spune, dar a fost căsătorită în localitatea Felmer, iar soţul, aşa cum susţine, ar fi  gonit-o de acasă. S-a stabilit, în urmă cu ani, la sora ei din Calbor, Margareta, dar nici acolo n-a zăbovit prea mult timp.  N-a vrut să locuiască în casa  dărăpănată a surorii ei şi a ales să locuiască în stradă.  Femeia inspiră milă privind starea în care a ajuns. Şi parcă n-ar fi   ajuns toate acestea, în dimineaţa de joi, 16 ianuarie a.c., fiul surorii ei a bătut-o. O localnică a solicitat Ambulanţa pentru a fi transportată femeia la spitalul din Făgăraş. Un echipaj SMURD a preluat-o de pe uliţa satului Calbor pe Erji Piticaş şi a transportat-o la CPU Făgăraş.

Internată în spital

Ajunsă la Urgenţe,  infirmierele au  băgat-o direct în sala de deparazitare.  Femeia a fost spălată, i-au fost schimbate  hainele şi  dusă în cabinetul medical pentru investigaţii. Femeia avea semne vizibile de agresiune, vânătăi la ochi şi coaste rupte.  Medicii de la Urgenţe au consultat-o după care au decis internarea ei în spital, la secţia de chirurgie. Cazul femeii va ajunge şi pemasa poliţiştilor de la Beclean sub aspectul săvârşirii infracţiunii de agresiune.

A fugit din centrul pentru oamenii străzii

Cazul femeii străzii a fost în atenţia Primăriei Beclean şi a Compartimentului de Asistenţă Socială. ,,Ştiam condiţiile în care locuieşte  sora ei de la Calbor  şi i-am repartizat lemne de foc.  Am reuşit să-i găsim un loc la centrul pentru oamenii străzii din Făgăraşpentru a nu mai dormi în stradă, dar a fugit de acolo, spunând că nu este boschetară” a explicat primarul comunei Beclean, Claudiu Motrescu.

Se va întoarce în stradă

,,Eu nu sunt boschetară şi nu stau în centrul acela unde sunt doar oameni de pe stradă. Când plec de la spital nu ştiu unde mă voi stabili. Voi vedea” a spus femeia.  În satul Felmer nu se poate întoarce întrucât  a dat foc la casa soţului ei. ,,Am avut doi soţi care au murit. Am doi copii, dar sunt căsătoriţi pe lângă Rupea, şi fata şi băiatul. N-am dat foc la casă, am dat foc la haine. Aşa a ars casa. M-a dat afară” spune femeia. Oamenii din Calbor spun că femeia consumă alcool şi de aceea nu-şi poate găsi un loc în care să locuiască. Erji Piticaş  va mai rămâne în spital fiind considerat un caz social, după care se va întoarce  la adresa  pe care o are pe cartea de identitate, în satul Felmer, comuna Şoarş. (Lucia BAKI)

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here