Anul 2020 a început pentru Comuna Sâmbăta de Sus cu deschiderea şantierelor de construcţii aferente  unor proiecte de investiţii finanţate prin PNDL II.  Este vorba despre ,,Reabilitare, extindere, modernizare şi dotare sediul Consiliului Local Sâmbăta de Sus’’ şi ,,Reabilitare, extindere şi dotare Şcoală Gimnazială Sâmbăta de Sus’’. Cele două  proiecte sunt în valoare de  4.211.534,18 lei.

 

Sediu nou pentru Primăria Sâmbăta de Sus

Şantierul pentru investiţia   ,,Reabilitare, extindere, modernizare şi dotare sediu  Consiliul  Local’’ a fost deschis la data de 15 ianuarie 2020,  când  constructorul a a turnat  fundaţia noii clădiri. Valoarea investiţiei este de  2.099.274,15 lei, din care de la bugetul de stat 1.917.624,78 lei, iar cofinanţarea de la bugetul local este de 181.649,37 lei. ,,Noua construcţie va fi ridicată la câţiva metri distanţă de actualul sediu al primăriei,  lipită de  fosta clădire unde a funcţionat cooperativa de consum.  În urmă cu câţiva ani aici a funcţionat un bar. Şantierul a fost deschis în luna ianuarie şi în funcţie de vreme lucrarea va continua’’ a spus Vasile Andreaş primarul comunei Sâmbăta de Sus. Conform proiectului, noul sediu al primăriei va fi construit pe trei nivele, parter, etaj şi mansardă. La parterul imobilului se va amenaja o sală multifuncţională, biroul de stare civilă, biroul de asistenţă socială, taxe şi impozite locale, registrul agricol, secretariat, grup sanitar şi un spaţiu pentru centrala termică. La etajul clădirii se va amenaja o sală de conferinţe şi alte şapte birouri printre care   biroul primarului, viceprimarului şi al secretarului, iar la mansardă se vor amenaja alte spaţii. Lângă noul sediu se vor amenaja şi câteva locuri de parcare.  Lucrarea de ,,Reabilitare, extindere, modernizare şi dotare sediu al Consiliului Local’’ este  executată de SC Centrul Utilaje Construcţii SRL din Sibiu.

 

Lucrări de modernizare la şcoala din Sâmbăta  

Şantierul pentru investiţia ,,Reabilitare, extindere şi dotare Şcoală Gimnazială Sâmbăta de Sus’’ încă nu s-a deschis. Valoarea investiţiei este  de 2.112.260,03 lei, de la bugetul de stat fiind alocată suma de  1.919.047,11, iar cofinanţarea de la bugetul local,  193.212,92 lei.  ,,Conform proiectului, şcoala gimnazială se va extinde pentru amenajarea unor grupurilor sociale şi va fi modernizată. Unitatea de învăţământ va fi izolată termic, iar tâmplăria veche va fi înlocuită cu termopan. Unele săli de clasă vor fi transformate în  laboratoare, iar alte vor fi  reabilitate şi dotate. Şi curtea instituţiei va fi amenajată’’ a mai spus  Vasile Andreaş, primarul comunei Sâmbăta de Sus. Această lucrarea va fi executată de SC MGM Construcţii Generale SRL din Sibiu. (C.T.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

st

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here