• Câju refuză să accepte prezenţa reprezentanţilor Monitorul de Făgăraş la concursul de manager

La concursul organizat pentru ocuparea funcţiei de manager al Spitalului Municipal Făgăraş, etapa  privind susţinerea proiectelor de management de către candidaţi, care va avea loc marţi, 11 februarie 2020, ora 10.00, la sediul Primăriei Făgăraş, reprezentaţii ziarului Monitorul de Făgăraş nu sunt primiţi.

Monitorul de Făgăraş şi-a exprimat intenţia de a asista la acest concurs, respectând prevederile  stipulate în Regulamentul de organizare aprobat de CL Făgăraş prin HCL 288/ 228 noiembrie 2019.   Solicitarea a fost trimisă pe adresa de e-mail a spitalului (secretariat@spitalulfagaras.ro) în data de 8 februarie 2020, respectând termenul legal.

Regulament concurs:

Art 16, alin (3): ,,La susţinerea proiectului de management poate participa mass-media, precum şi orice persoană care şi-a manifestat intenţia de a participa prin transmiterea  unui e-mail la adresa menţionată în anunţul de concurs, cu precizarea numelui şi prenumelui persoanei interesate, iar intenţia de participare a fost confirmată de comisia de concurs cu cel puţin 24  de ore înainte de data susţinerii publice a proiectului de management. Confirmarea de participare se va efectua în ordinea cronologică a solicitărilor, în termen de maxim 24 de ore de la data primirii solicitării de participare. “

Neprimind  confirmarea  spitalului, aşa cum prevede Regulamentul, în data de 10 februarie 2020, ora 13.00, reprezentantul Monitorul de Făgăraş a cerut lămuriri.  Secretara spitalului a răspuns însă că nu s-a primit niciun e-mail.  Explicaţie  falsă întrucât  e-mailul a fost transmis în 8 februarie 2020, aşa cum confirmă yahoo.  Solicitarea a fost retrimisă  pentru a se vedea exact data şi ora  primei solicitări.

Stupoare! La puţin timp  pe adresa Monitorul de Făgăraş a fost trimis răspunsul semnat  de Mariana Câju: ,,Termenul de depunere al solicitării dumneavoastră este depăşit”. Nimic  mai fals!

  •   Ce are de ascuns Câju?
  •   Sunt cărţile déjà făcute, iar candidatul favorit  este déjà  manager?
  •   De ce nu s-a dat publicităţii componenţa comisiei de concurs şi a celei care analizează contestaţiile?

Acest răspuns  confirmă faptul că organizarea acestui  concurs  este lipsită de transparenţă. Mai mult, cu mult aplomb  preşedinta comisiei de concurs, Mariana Câju, a publicat pe site-ul spitalului un comunicat în care  susţine  că nicio persoană sau reprezentant mass-media nu şi-ar fi   exprimat intenţia  de a participa la  susţinerea proiectelor de management. Aşa cum arată documentele de mai jos, Monitorul de Făgăraş şi-a exprimat intenţia de a asista la acest concurs.  Prin urmare, Monitorul de Făgăraş  solicită pe această cale  d-nei Mariana Câju şi conducerii Spitalului explicaţii   asupra situaţiei create. În caz contrar ne vom adresa instanţei pentru aflarea adevărului. (Iosif BAKI, director Monitorul de Făgăraş)

qrf

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here