Prefectul județului, Cătălin Văsii, a prezentat în conferinţă de presă noile măsuri privind coronavirus în cadrul ,,scenariului 2 COVID-19”

  •   „Cred că toți trebuie să conștientizăm că, pentru a evita răspândirea coronavirusului trebuie să luăm măsuri. Degeaba închidem școlile, dacă programele after school continuă”, a declarat prefectul. .
  •    „Vom lua măsuri de natură contravențională și chiar penală, dacă este cazul, în  cazul celor care nu respectă măsurile impuse. Colaborăm foarte bine cu jandarmii și polițiștii, alături de Direcția de Sănătate Publică. Sunt oameni care vin cu acte din Italia, ceea ce nu este în regulă. Dacă, în viitor, nu vom face față, vom solicita sprijinul județelor Covasna și Harghita. Au fost stabilite 33 de amplasamente pentru carantină la nivelul judeţului”

  Aduşi în judeţ însoţiţi de Poliţie

 În cazul persoanelor care  vin din zone afectate de coronavirus, acestea  vor fi aduse în județul Brașov însoțiți de Poliție.  ,,Pentru transportul persoanelor asupra cărora există suspiciunea că au coronavirus Inspectoratul pentru Situații de Urgență Brașov are o „izoletă”,  iar în cazul în care va fi nevoie de mai multe vehicule, există un protocol semnat între Departamentul pentru Situații de Urgență  care prevede că pentru transportarea acestei categorii de pacienți se vor putea adapta Ambulanțe” spune prefectul.

 Cort special pentru triajul pacienților

 Purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Brașov, Anca Bîtiu, a anunțat că în curtea Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov a început amenajarea unui cort special pentru triajul pacienților care prezintă simptomatologia specifică coronavirusului. „Triajul se va face în funcție de starea pacientului și de istoricul acestuia”, a explicat Bîtiu.

Interzise evenimentele de peste 100 persoane

Comitetul pentru Situații Speciale de Urgență a decis  restricționarea activităților culturale, științifice, religioase, sportive și de  divertisment în spații închise cu participarea a peste 100 de persoane, până la 31 martie.   Persoanele care se întorc în țară din zonele roșii sunt plasate automat în carantină instituționalizată pentru 14 zile, iar cele care revin din zonele galbene intră în izolare la domiciliu, sub monitorizare medicală.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here