Ora 16.00, în 13 martie:

  • 75 persoane infectate , din care 6 sunt declarate vindecate. Persoanele sunt inernate în spitale din Bucureşti, Cluj Napoca, Timişoara, Craiova şi Constanţa.
  • In carantină: 2298
  • În izolare la domiciliu: 13.723
  • Au fost prelucrate până în prezent: 2545 teste
  • Dosare penale: 32
  • Telverde: 0800800358
  • Românii din strnătate pot apela tel: 40213202020

Pentru diminuarea răspândirii COVID-19 polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, au verificat un număr de 269 persoane autoizolate la nivelul județului Brașov. Cu această ocazie au fost identificate 3 persoane care nu au respectat măsurile de autoizolare, aspectele constatate fiind transmise către D.S.P. Brașov în vederea luării măsurilor legale care se impun”, comunică  I.P.J. Brașov.  Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au verificat de joi până în prezent  119 persoane aflate în autoizolare la domiciliu în Brașov, Făgăraş și județ, pentru a verifica dacă acestea respectă conditiile impuse de norme.Acțiunea vine după ce, o familia care trebuia să stea în autoizolare la domiciliu a refuzat să facă acest lucru și a intrat în contact cu mai mulți vecini, luand chiar peste picior echipa inspectorilor DSP care venise să facă verificări

Experienţa trăită de un inspector, descrisă pe facebook

Inspectorul a postat pe Facebook o experienţă trăită: „Azi am fost să verificăm dacă persoanele aflate în izolare la domiciliu respectă interdicţia. Din 4 familii verificate, 3 erau acasă. În al 4 lea caz m-a apucat tremuriciul. Fiica, întoarsă acum o săptămână din Lombardia, era în vizită la vecini. Mama, vânzătoare într-un mare magazin din Braşov, era la muncă. Tatăl, pensionar, era acasă. La 20 minute de la verificare, mama a venit repede acasă. Nu vă pot spune ce revoltaţi au fost toţi când i-am întrebat de ce nu respectă izolarea. «Nu am primit nicio hârtie/Aveţi dovada că am luat la cunoştinţă de interdicţie ?/Suntem sănătoşi domne, nu vedeţi că a trecut o săptămână şi nu avem nimic ?/Aşa domne am ieşit..şi ce? Dacă mă enervez mă duc în tot blocul, care e problema ta acum? » Am chemat DSP -ul care probabil o să îi sancţioneze zilele acestea. Dar dezamăgirea a fost atât de mare…Mai ales când vecinii la care fusese fata în vizită, amândoi peste 60 de ani, m-au abordat şi m-au întrebat de ce facem aceste verificări, că trebuie să avem credinţă că totul o să fie bine şi că sigur nu se întâmplă nimic…să nu mai exagerăm atât. După care vecinul s-a dus la cei aflaţi în izolare să bea un spriţ…” , a relatat, cu îngrijorare, inspectorul.

  • Şi într-o localitate din Ţara Făgăraşului s-a înregistrat o situaţie similară, persoana în cauză fiind sancţionată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here