Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie  din Braşov primeşte  doar pacienţii cu coronavirus. Potrivit managerului spitalului, dr. Dan Moraru (foto), unitatea medicală are 82 de paturi pe care le va pune în totalitate la dispoziţie, după ce în ultimele zile pacienţii cu afecţiuni respiratorii au fost externaţi, iar cei cu infecţie tuberculoasă au fost mutaţi la Unitatea de Asistenţă Medico-Socială de la Sânpetru, care a devenit secţie exterioară a Spitalului de Pneumoftiziologie Braşov.

  „Am eliberat întreg spitalul, cu excepţia pavilionului de copii. Astfel, în toate pavilioanele dedicate tratării pacienţilor cu COVID-19, respectiv Pavilionul nr. 4, Pavilionul nr. 6 şi Pavilionul nr. 1 avem, în total, 82 de paturi. Acestea au rezultat după stabilirea circuitelor pentru pacienţi şi pentru personalul medical“, a spus dr. Dan Moraru. Acesta a declarat că deja, la spital, în Pavilionul 4 sunt 15 pacienţi internaţi.

Pavilionul 3 va fi transformat în compartiment ATI  
Pavilionul 3, care avea 19 paturi, a fost eliberat şi aici va fi amenajat compartimentul de ATI al Spitalului de Pneumo, cu 10 locuri. Acesta va fi însă gata abia în trei săptămâni, după o estimare făcută de dr. Dan Moraru.

  •  „Sunt situaţii în care ni s-a promis că echipamentele vor fi livrate imediat ce dăm comanda, cum este cazul monitoarelor pentru funcţii vitale, furnizorul având pe stoc trei dispozitive dintre cele 10 de care avem nevoie. Sunt alţi furnizori care au spus că în şase săptămâni pot face livrările”, a spus dr. Dan Moraru.
  • „Avem promisiuni pentru livrarea rapidă a două ventilatoare. Va trebui să vedem în ce măsură reuşim să ne încadrăm cu achiziţiile în cele trei săptămâni destinate lucrărilor de amenajare, pentru ca imediat ce lucrările sunt terminate să punem în funcţiune compartimentu. Deocamdată, la noi vor ajunge pacienţi cu simptomatologie medie spre severă, iar după ce va deveni funcţional Compartimentul ATI, vom putea prelua şi cazurile grave”, a explicat dr. Dan Moraru.

    Raportare prin videoconferinţă

    Dr. Dan Moraru spune că a organizat deja două linii de gardă,   iar raportările zilnice se vor face, ca în prezent, prin videoconferinţă.

  • „Vom asigura continuitatea cu un medic la Pavilionul 1, unde sunt 41 de paturi. Un alt medic va fi pentru pavilioanele nr. 4 şi nr. 6, care sunt pe cealaltă parte a dealului. De asemenea, ne-am organizat. În urmă cu două săptămâni am decis să renunţăm la raportul de gardă în forma fizică, am decis să implementăm un sistem video-call. Astăzi am mai pus la punct unele detalii”, a explicat ieri managerul spitalului.
  •  „Vom achiziţiona teste rapide, deşi acestea nu au precizia celor molecular, însă ele ne asigură totuşi un rezultat rapid, după care ne putem orienta“, a mai spus Moraru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here