Consiliul Local Făgăraş s-a întrunit astăzi, 31 martie 2020, începând cu ora 12.00, în  şedinţă ordinară, toţi aleşii locali purtând măşti şi mănuşi de protecţie. Au avut de dezbătut 43 de proiecte de hotărâre, printre care s-au aflat cele legate de COVID-19, dar majoritatea s-au referit la activitatea curentă a UAT Făgăraş.

CL Făgăraş mai are 17 membri

CL Făgăraş a rămas cu 17 consilieri locali, doi din cei 19 care alcătuiau Legislativul pierzându-şi calitatea de consilier local. ,,De astăzi Consiliul Local Făgăraș rămâne cu 17 consilieri locali în funcție din totalul 19, după ce am constatat încetarea de drept înainte de expirarea duratei normale a mandatului de consilier local al domnului PINTEA CORNEL OCTAVIAN. Motivul: lipsa nemotivată de la mai mult de trei ședințe ordinare și/sau extraordinare consecutive ale Consiliului Local Făgăraș, desfașurate pe durata a trei luni calendaristice. Reamintesc că în luna Februarie 2020, domnul Ovidiu Popa și-a pierdut mandatul de consilier local în urma retragerii sprijinului politic de formațiunea politică ALDE, formațiune politică pe lista căreia a candidat în anul 2016 la alegerile locale pentru Consiliul Local Făgăraș” explică Valentin Clonţ, viceprimarul Făgăraşului şi consilier local.

 Bugetul Făgăraşului a fost din nou rectificat

Transformarea spitalului din municipiu în spital COVID-19 a nemulţumit făgărăşenii care spun că a fost o decizie care va afecta întreaga zonă. De câteva zile Primăria Făgăraş a anunţat că va aloca bani spitalului deşi acesta nu se afla pe lista Ministerului Sănătăţii ca unitate care să preia persoanele declarate pozitive la testarea COVID-19. ,,Cel mai important a fost proiectul privind rectificarea bugetului Municipiului Făgăraș. Am hotărât rectificarea sumei de 787.000 de lei, sumă care a fost redirecționată către Spitalul Municipal „Dr. Aurel Tulbure” Făgăraș. Banii vor fi folosiți la achiziționarea de ventilatoare mecanice pentru dotarea paturilor de la Terapie Intensivă, cumpărarea de teste COVID-19 și a unui tunel pentru dezinfecția personalului medical” explică  viceprimarul Făgăraşului Valentin Clonţ.

S-a amânat plata taxelor locale până la 30 iunie 2020

Făgărăşenii  care îşi achită taxele locale până la sfârşitul lunii iunie 2020, vor beneficia de bonificaţia de 10%. Astfel, amânarea termenului de la 31 martie până la 30 iunie se aplică şi la Făgăraş. ,,Am hotărât amânarea termenului de plată a taxei de salubritate pentru anul 2020 până la data de 30 Iunie 2020 și am luat act de prevederile O.U.G. nr. 29/2020 privind amânarea termenului de plată a impozitului pe clădiri, terenuri, auto și a bonificației aferente, până la data de 30 Iunie 2020 inclusiv” mai spune viveprimarul Valentin Clonţ.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here