Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, i-a demis pe șefii direcțiilor de sănătate publică din județele Timiș, Arad, Brașov și Vâlcea. La Timiș este a doua demitere a directorului DSP în mai puțin de o lună.

„Confirm schimbarea din funcție a mai multor directori executivi DSP: Timiș, Arad, Brașov, Vâlcea. În acestă după-amiază au fost semnate ordinele de înlocuire din funcție de către ministrul Sănătății”, a precizat purtătorul de cuvânt al ministerului, Oana Grigore.

  •  La Arad și Brașov sunt focare de infecție cu coronavirus. Până luni, în județul Arad erau confirmate 157 de cazuri de infectare cu coronavirus, în Timiș – 181, în Brașov – 138, iar în Vâlcea – 8.
  • Autoritățile județene braşovene monitorizează două focare de coronavirus, în Codlea şi comuna Tărlungeni sunt situate în apropiere de municipiul Brașov. În ambele, numărul pacienților de COVID-19 a crescut îngrijorător în ultimele zile. Noul director executiv la DSP Brașov este  dr. Andreea Elena Neculau, șef lucrări la Facultatea de Medicină din cadrul Universității Transilvania și președinte al Asociaţiei profesionale a medicilor de familie Braşov 2008.
  • Referitor la situația din Timiș, este a doua demitere a directorului DSP în mai puțin de o lună. „Începând cu data de 6 Aprilie, la conducerea DSPJ Timiș este numita, prin ordin de ministru, Dr. Mihaela Daniela Vâlcovici, pe funcția de director executiv. Este medic de medicină internă și cardiologie și vine din echipa Institutului de Boli Cardiovasculare Timişoara, după o activitate de peste zece ani. Parcursul profesional al dr. Vâlcovici include practica de specialitate şi cercetare în centre din țară și străinătate. Numirea sa la conducerea DSPJ Timiș vine într-un moment de maximă importanţă pentru gestionarea segmentului de sănătate publică pentru populație”, a transmis DSP Timiș.

 

.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here