• Banii vor fi folosiţi pentru cazarea angajaţilor, materiale sanitare şi echipamente

Într-o şedinţă extrarodinară desfăşurată ieri, prin videoconferinţă, plenul CJ a făcut o nouă rectificare bugetară, suma de 10,781 milioane lei fiind repartizată pentru suplimentarea subvenţiilor acordate celor şase spitale aflate în subordinea CJ Braşov. Este vorba despre  Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie, Spitalul Clinic de Psihiatrie şi Neurologie, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii, Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie şi Unitatea Medico-Socială de la Sânpetru. Banii au fost luaţi, în parte de la Transporturi şi complet, din Programul pentru activităţi sportive.

  • „Această rectificare a fost posibilă prin micşorarea fondurilor din anumite capitole ale bugetului Judeţului Braşov. Astfel, capitolul Transporturi a fost diminuat cu suma de 6.383.520 lei, de la finanţarea Programelor nerambursabile pentru activităţi culturale şi sportive pe anul 2020 a fost luat întregul disponibil – 3.700.000 lei, iar creditele pentru finanţarea dobânzilor au fost diminuate cu 697.600 lei”, a precizat preşedintele CJ, Adrian Veştea.Echipamente şi materiale sanitare pentru paturile de ATI
  • Cele mai mari sume au fost redirecţionate spre  Spitalul de Psihiatrie şi Neurologie, respectiv  3.527.000 lei pentru materiale sanitare şi obiecte de inventar, cazarea personalului şi investiţii. Banii vor merge spre achiziţia a 11 ventilatoare mecanice fixe, 44 de injectomate, 11 infuzomate, 11 aspiratoare de secreţii portabil şi un videolaringoscop, precum şi materiale sanitare, dezinfectanţi şi alte obiecte de inventar (lămpi UV pentru dezinsecţie).
  • Spitalul Clinic de Boli Infecţioase va primi 2,972 milioane lei, tot pentru materiale, cazarea personalului şi investiţii, constând în 10 aparate EKG, 8 ventilatoare, 8 monitoare, 50 de injectomate, 10 infuzomate, 4 defibrilatoare externe automate, 200 de nebulizatoare specifice aparatelor de ventilaţie mecanică, un videolaringoscop.
  • Pentru Spitalul de Pneumoftizioligie a fost alocată suma de 2,925 milioane lei. Pe lângă acoperirea cheltuelilor cu materialele medicale şi cazarea angajaţilor, sunt în derulare achiziţii pentru 10 ventilatoare non invazive/invazive sta-ţionare, 10 paturi ATI, două aparate EKG, 40 de injectomate, 10 infuzomate, 3 defibrilatoare externe automate, 40 de lămpi UV fixe cu grilă, două maşini de spălat cu uscător, două analizoare gaze sangvine, 10 monitoare funcţii vitale şi o staţie de oxigen pentru ATI.
  • Sume ceva mai mici vor primi Spitalul Judeţean, Spitalul de Copii şi Maternitatea. Astfel pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, CJ a suplimentat bugetul cu 108.000 lei, pentru Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie – 94.500 lei şi Spitalul de Copii – 704.700 lei. Aceste trei unităţi medicale vor utiliza sumele primite pentru a asigura cazarea persoanului care în această perioadă nu va mai merge acasă, pentru a evita astfel riscul răspândirii virusului.
  • Pentru Unitatea Medico-Socială de la Sânpetru a fost alocată suma de 368.900. Aici au fost transferaţi pacienţii Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie după ce acesta a devenit spital COVID, fapt care a determinat creşterea numărului de angajaţi pe fiecare tură ca urmare a creşterii fluxului de pacienţi, precum şi un necesar mult mai mare de materiale sanitare, medicamente, hrană şi materiale de curăţenie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here