Președintele Klaus Iohannis a susţinut la Palatul Cotroceni, o declarație de presă prin care le-a cerut românilor să stea acasă şi să nu slăbească măsurile de siguranţă de Paşte după un ,,aşa zis acord,, între BOR si MAI.

  • ,,Dragi români, indiferent ce vă spun unii și alții, eu vă spun același lucru pe care îl spun medicii, experții, OMS: stați acasă! Altfel, după sărbători, vom avea înmormântări”, a subliniat șeful statului.

    Ce a mai declarat preşedintele:

    Azi suntem în prima zi din starea de urgență prelungită și, din păcate, nu avem nici un motiv de realxare. Avem peste 7.200 de persoane infectate, avem de ieri până azi 20 de morți, avem peste 40 de persoane în plus infectate cu coronavirus. Deci, nici vorbă de relaxare. Și ca să fie foarte foarte clar: ce am spus ieri și poate încă nu a ajuns foarte limpede la toată lumea: cuvântul de ordine e Stați acasă. E regretabil să observăm că de multe ori cele mai bune intenții creează cele mai mari complicații. Așa se pare că se întâmplă cu un așa-zis acord între MAI și Biserica Ortodoxă. Probabil intențiile sunt foarte bune, dar nu s-a înțeles foarte bine ce se dorește. Mulți români au înțeles că e cazul să ne relaxăm. Dar nu e cazul să ne relaxăm. În câteva minute, voi începe o ședință în care voi cere premierului și ministrului să revină asupra acestui acord, să găsească o formulă care se încadrează formulei Stați acasă și care respectă toate ordonanțele militare. Dragi români, indiferent ce vă spun unii și alții, eu vă spun același lucru pe care îl spun medicii, experții, OMS: stați acasă! Altfel, după sărbători, vom avea înmormântări” a susţinut preşedintele României.

    Declarațiile vin înaintea ședinței, de la ora 12.30, privind măsurile care se impun în contextul prelungirii stării de urgență cu premierul și miniștrii Marcel Vela, Vasile Cîțu, Nicolae Ciucă, Virgil Popescu, Nelu Tătaru, Violeta Alexandru și secretarul de stat Raed Arafat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here